Home Crna kronika Osuđen 36-godišnji Ljubušak koji je izazvao nesreću s četvero ozlijeđenih, izrečena mu...

Osuđen 36-godišnji Ljubušak koji je izazvao nesreću s četvero ozlijeđenih, izrečena mu kazna

SHARE

Općinski sud u Ljubuškom u utorak je pravomoćno osudio 36-godišnjega D. J. iz Ljubuškoga i izrečena mu je uvjetna osuda zbog izazivanja prometne nesreće, potvrđeno je za portal Jabuka.tv  iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

D. J. je osuđen zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede, a koje se dogodila 30. studenoga 2016. godine u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški, na magistralnoj cesti M-6 Grude – Ljubuški.

Osuđenom je na teret stavljeno kazneno djelo Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnoga prometa iz čl. 336 st. 1 u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnoga prometa iz čl. 332 st. 1 KZ F BiH.

Osuđenom D. J. utvrđena je kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, uz upozorenje da neće ići u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, izjavio je portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Pored toga, osuđenom je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci od pravomoćnosti presude.

Optužnica ga je teretila da je 30. studenoga 2016. godine, u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški, upravljao vozilom “Mercedes“, s 0,67 promila alkohola i brzinom od 83 kilometara na sat, na mjestu gdje je ograničenje brzine 40 kilometara na sat. Uslijed takve vožnje u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u vozilo “Golf”.

Od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Jabuka.tv