Home Društvo Vučić ’95. godine: Krajina neće biti hrvatska, živjet ćete u Velikoj Srbiji

Vučić ’95. godine: Krajina neće biti hrvatska, živjet ćete u Velikoj Srbiji

SHARE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv Kolinde Grabar Kitarović da u veljači posjeti Hrvatsku.

“Za našu je zemlju jako važno da smo dobili poziv i idemo tamo 12. i 13. veljače, bit će to dvodnevna posjeta. Razgovarati ću sa svim hrvatskim dužnosnicima, ali i s običnim Srbima, malim ljudima. Treba riješiti probleme iz prošlosti, ali puno više moramo razgovarati o budućnosti”, rekao je Vučić.

Iako Vučić stalno naglašava da se želi baviti prošlošću, hrvatski mediji prisjećaju se “posjeta” sadašnjeg srbijanskog predsjednika iz ’90-ih godina.

Tako je Vučić 13. svibnja 1990. godine bio na tribini s navijačima Crvene zvezde i učestvovao u općoj tuči s domaćim Dinamovcima uoči derbija jugoslovenskog prvenstva na stadionu Maksimir.

Pet godina kasnije Vučić je kao generalni sekretar Šešeljeve Srpske radikalne strankestigao na okupirane dijelove Hrvatske i održao vatren govor u Glini.

“Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatska! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Niko više ne zna ni u ovoj sali za kakvu se državu zalaže Slobodan Milošević. Hoće li mu to biti Beogradski pašaluk ili nekakva AVNOJ-ska Jugoslavija, kakva će to država biti? Ukoliko srpski radikali pobijede i poraze predsjednika Srbije, vi znate da ćete živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi i tu odstupanja biti neće”, govorio je Vučić 1995. godine.