Home Šport Denis Buntić potpisao za Izviđač

Denis Buntić potpisao za Izviđač

SHARE

Sada već bivši hrvatski reprezentativac Denis Buntić novi je igrač Izviđača iz Ljubuškog što će mu biti povratak u ovaj klub poslije 12 godina, a službeno predstavljanje velikog pojačanja Izviđača se očekuje u sljedećim danima, piše Oslobođenje.

Buntić je svoju vrlo uspješnu karijeru počeo upravo u Izviđaču, a potom je još igrao za Zagreb, Cimos, Ademar Leon, Kielce, te Pick Szeged.

Za selekciju Hrvatske rođeni Ljubušak je nastupio na 131 utakmici, a tom prilikom je postigao 292 gola. Sudjelovao je u nekim od najvećih uspjeha hrvatskog rukometa, pa je tako sa Kaubojima osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, srebro na Svjetskom prvenstvu 2005. u Tunisu, te 2009. godine u Hrvatskoj kao i srebro na Europskom prvenstvu 2010. godine u Austriji, te broncu dvije godine kasnije u Srbiji.

Također, Buntić je sa mediteranskom reprezentacijom Hrvatske osvojio srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine.

Za selekciju Hrvatske posljednji put je nastupio na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj koje je nedavno okončano kada je nakon prve utakmice na prvenstvu zamijenio Domagoja Duvnjaka.

Ipak, za drugu fazu prvenstva Buntić nije bio u sastavu jer je izbornik Lino Červar umjesto njega pozvao pivotmena Marina Marića, a 35-godišnji desni bek je nakon prvenstva odlučio okončati reprezentativnu karijeru.