Home Kultura Marija Herceg iz Ljubuškog osvojila drugo mjesto na #FrontalBlogChallenge

Marija Herceg iz Ljubuškog osvojila drugo mjesto na #FrontalBlogChallenge

SHARE

Jučer je u Sarajevu ceremonijom dodjele priznanja najuspješnijim sudionicima završen projekat #FrontalBlogChallenge.

Internet portal Frontal je zajedno sa partnerima organizirao specijaliziranu obuku i program za blogere u Bosni i Hercegovini. Cilj ovog projekta bio je okupljanje društveno aktivnih pojedinaca, javnih osoba, NVO aktivista te predstavnika lokalnih, online medija koji su bili u prilici saznati kako nastaje blog, kako se stvara sadržaj od kojeg može profitirati te postoji li jedinstven recept za postizanje viralnosti u svijetu društvenih mreža.

Tijekom dva modula koji su održani na Kozari i Jahorini, govorili su najeminentniji stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i regije, kao i neki od najpoznatijih blogera kao što su Hana Kazazović, Marko Rakar, Srđan Puhalo, Slobodan Vasković te Irina Milošević. Glavni predavač i mentor na projektu bio je Dragan Varagić – bloger, internet strateg i konsultant, te vodeći regionalni stručnjak u svijetu internet savjetovanja.

Pobjednik Frontal Blog Challenga, prema kriteriju čitanosti, interakcije sa drugim blogerima, broju tekstova, te prisustvu na dva modula, je Denis Čarkadžić.

Denis je ovom prilikom istakao da je jedina svrha tekstova na njegovom blogu da „barem na kratko natjeraju ljude da misle svojom glavom“.

„Prije svega želim da se zahvalim nositeljima projekta #FrontalBlogChallenge na ukazanoj prilici da se priključim i aktivno sudjelujem u ovom projektu i tako proširim svoje znanje, te na kraju dobijem priliku da u javnom prostoru, bez bilo kakvih ograničenja od strane uredništva Frontal.ba, kažem ono što mislim i smatram da trebam reći. Meni osobno bitno je naglasiti da je ovaj projekat, između ostalog, pokazao i dokazao da ljudi iz svih krajeva BiH, kada se nađu u normalnom okruženju i atmosferi lišenoj fabriciranja mržnje, ne samo da mogu funkcionirati kao jedan veliki i jak tim već da u tom radu i druženju uživaju, odmarajući se tako od svakodnevnog bombardiranja tvrdnjama i „dokazima“ da tako nešto nije moguće. Pored stručnog dijela ovog projekta, mislim da je to njegova velika vrijednost koja može i treba biti putokaz“, rekao je Denis.

Drugo mjesto na #FrontalBlogChallenge osvojila je Marija Herceg iz Ljubuškog, a treće mjesto je pripalo Dušici Stevanović iz Banjaluke.

Frontal Blog Challenge podržan je od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Marijin tekst možete pročitati ovdje.