Home Šport Otac Marina Čilića objasnio zašto je njegov sin umjesto BiH izabrao Hrvatsku:...

Otac Marina Čilića objasnio zašto je njegov sin umjesto BiH izabrao Hrvatsku: ‘Mislim da nismo pogriješili, mi smo svoj put izabrali’

SHARE

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić sjajno je započeo novu sezonu, finalom Australian Opena popeo se na treće mjesto ATP ljestvice, što je njegov rejting karijere. Sjajno je krenulo i s reprezentacijom u Davis Cupu, Hrvatska je u Osijeku svladala Kanadu.

“Vremena su se malo promijenila, nisu to oni Federer i Nadal otprije nekoliko godina. Mislim da su sada Marinu na dohvat ruke i da on to može. Mlađi je i u tome je njegova prednost. Nadam se da će ih preskočiti ove godine”, rekao je Zdenko Čilić zaSportsport.ba.

Podsjetimo, Marin Čilić rođen je u Hercegovini, u Međugorju, najprije je nastupio za Bosnu i Hercegovinu. Na pitanje novinara zašto je umjesto BiH njegov sin izabrao Hrvatsku Zdenko Čilić je rekao:

“U tim počecima mi smo s Dodigom bili inicijatori osnivanja Teniskog saveza BiH. Udružili smo se i to je dobro funkcioniralo, BiH je tada uz Marina imala nekoliko talentiranih tenisača. S 12 godina igrao je za reprezentaciju BiH do 14 godina, ali u jednom trenutku je bilo jasno da se mora krenuti dalje, da on više ne može ostati u Bosni i Hercegovini.”

Na adresu Marina Čilića stigla je ponuda HTS-a, obitelj Čilić više nije sama morala snositi sve veće troškove za Marinova putovanja na brojne turnire.

“U Hrvatskoj smo dobili bolje uvjete i mislim da se nisam prevario. Iz ove perspektive, teško je reći bi li on bio treći tenisač svijeta da je ostao u BiH. Svatko ima svoj put, mi smo izabrali ovaj i mislim da nismo pogriješili”, kazao je Zdenko Čilić, koji smatra da u najboljem bosansko – hercegovačkom tenisaču Damiru Džumhuru leži TOP 10 potencijal.

Izvor: narod.hr