Home Zanimljivosti Rekli joj da ima poremećaj prehrane, nakon dvije godine otkrili šokantnu dijagnozu

Rekli joj da ima poremećaj prehrane, nakon dvije godine otkrili šokantnu dijagnozu

SHARE
Osim gubitka kilograma, djevojci je stalno bilo hladno te je imala problema sa spavanjem

Kada je Britanka Cerys Head u godini dana izgubila više od 50 kilograma liječnici su joj rekli da ima poremećaj u prehrani, no ona je imala drugačiji osjećaj. To se pokazalo točnim kada je dvije godine nakon toga dobila pravu dijagnozu.

Kada je naglo smršavila preplašila se jer je kilograme izgubila brže nego što je htjela. ‘U životu sam se uvijek držala zdrave prehrane, čak i prije nego sam odlučila da želim smršaviti. No, kada sam počela drastično gubiti kilograme, to mi je bio šok i nisam znala što se događa’, ispričala je Cerys i dodala kako su svi primijetili da se nešto s njom događa te su bili zabrinuti za njezino zdravlje, čak i profesori u školi, piše Mirror.

Rekla je kako ni njezinoj majci nije bilo jasno što se događa i da ju je često pitala kako se osjeća. ‘Rekla bih joj da sam dobro, no osjećala sam veliki umor koji sam pripisivala napornom danu u školi i ispitima. Također, bilo mi je cijelo vrijeme hladno’, rekla je.  Cerys je imala i velikih problema sa spavanjem te bi se budila nekoliko puta tijekom noći. Zbog svega toga potražila je liječničku pomoć. ‘Liječnik me ispitivao oko mog načina života i prehrane i čini se da je propustio druge simptome, što je dovelo do pogreške’, istaknula je. Ispričala je da joj je liječnik savjetovao da pokuša jesti više i nositi topliju odjeću te da dovoljno spava i pije vode. Prema njihovom objašnjenju, hladno joj je bilo jer je brzo izgubila puno kilograma.

Cerys se držala liječnikovih savjeta, no i dalje se borila sa svim simptomima.

‘To je bilo frustrirajuće za mog dečka jer sam tijekom dana spavala, stalno se žalila da mi je hladno i da trebam ići negdje gdje je toplije, iako je bilo toplo proljeće. Patio je i moj društveni život, nisam išla na tulume, čak ni izlazila iz vlastite sobe’, opisala je Cerys i dodala da je često znala sjediti omotana kraj grijalice.

Na još jednoj liječničkoj provjeri na fakultetu još su jednom propustili prave simptome. Nakon nekog vremena Cerys je na vratu iskočila kvrga veličine loptice za golf koja je nastavila rasti i mijenjati oblik. Kada je otišla liječniku specijalistu konačno je dobila pravu dijagnozu, imala je rijedak oblik raka štitnjače.  Nakon dijagnoze djevojka je prošle dvije operacije, u prvoj su joj uklonili kvrgu, a u drugoj su uklonili rak. Zbog toga ima veliki rez oko vrata, no srećom, sada se od svega oporavila.

‘Osjećala sam se kao da me pregazilo nekoliko vlakova i kruzer. Nisam mogla samostalno raditi jednostavne radnje, željela sam svoj život natrag’, ispričala je svoje osjećaje nakon operacije i dodala da se dvije godine nakon operacije oporavila. ‘Jača sam, samouvjerenija i spremnija na životne izazove’, poručila je Cerys.