Home Društvo NESIGURNI MINISTAR SIGURNOSTI Mektić optužio Večernji za laž, oni ga pokopali objavom...

NESIGURNI MINISTAR SIGURNOSTI Mektić optužio Večernji za laž, oni ga pokopali objavom snimke

SHARE

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić demantirao je pisanje “Večernjeg lista” izdanje za BiH, da je rekao da “Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici”, precizirajući da se u Srebrenici dogodio stravičan zločin.

Večernji list je objavio da je Mektić izjavio:

“Pogledajmo u Njemačkoj, opet se njemački parlament neki dan izvinio za holokaust. Mi Srbi moramo proći tu katarzu i priznati genocid. Niko ne može zločine, poput onih u Srebrenici, raditi u moje ime. To su radili bolesni umovi i te osobe treba procesuirati”, mišljenja je Mektić”.

Nakon što su neki mediji prenijeli ovu izjavu, Mektić je demantirao  pisanja “Večernjeg lista”, kazavši: “Apsolutno nisam tako komentirao to pitanje vezano za Srebrenicu i u potpunosti ga odbacujem i demantiram. O zločinu u Srebrenici govorio sam u kontekstu izjave Milorada Dodika i to je djelomično navedeno u intervjuu, kad sam rekao da je dvije tisuće i neke godine (op.a 2012.) Dodik javno na televiziji rekao da mu je `potpuno jasno i da je nedvosmisleno da je u Srebrenici počinjen genocid`”, izjavio je Mektić novinarima u Sarajevu.

Ipak, redakcija Večernjeg lista odlučila je objaviti audio snimku u dijelu u kojem ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić odgovara na pitanje o genocidu u Srebrenici, kako bi se potvrdila autentičnost izjave ministra sigurnosti Dragana Mektića nakon što je odbacio pisanje Večernjeg lista u Obzoru 10. veljače kako je u intervjuu rekao da “Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici”, precizirajući da se u Srebrenici dogodio stravičan zločin. Cijelu snimku možete poslušati OVDJE.

I.Crnjac / Dnevnik.ba