Home Crna kronika Trojica Ljubušaka osumnjičenih zbog preprodaje droge tipa „Kokain“ i „Speed“ puštena na...

Trojica Ljubušaka osumnjičenih zbog preprodaje droge tipa „Kokain“ i „Speed“ puštena na slobodu

SHARE

Trojica osumnjičenika iz Ljubuškog zbog neovlaštene prodaje i stavljanja u promet opojnih droga pušteni su na slobodu.

Osumnjičenici K.C. (45), M.C (43) i D.M. (36) boravili su se u pritvoru od 10.11.2017. godine do 8.2.2018. godine. Iako je Županijsko tužiteljstvo predložilo da se prema osumnjičenicima produlji pritvor Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je takav prijedlog. Tužiteljstvo će izjaviti žalbu protiv ove odluke suda, a o istoj će odlučiti Vrhovni sud FBiH.

Tužiteljstvo provodi istragu protiv osumnjičenika zbog sumnje da su kao organizirana grupa ljudi prodavali opojnu drogu. To su činili s ciljem da prodajom opojne droge pribave sebi protupravnu imovinsku korist. Opojnu drogu tipa „Kokain“ i „Speed“ prodavali su osobama sa područja Hercegovine i Republike Hrvatske.

U pravcu boljeg razumijevanja, za istaći je da je pritvor mjera koja se sastoji od privremenog zatvaranja osumnjičenika radi osiguranja određene svrhe u kaznenom postupku. Pritvaranje ili puštanje iz pritvora osumnjičenika ne znači da je on kriv ili ne. Često dolazi do miješanja pojmova pritvor i zatvor, prvi je mjera prisustva osumnjičenika u postupku, a drugi je kazna, pojasnio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, piše Jabuka.tv.

Tužiteljstvo će nastaviti sa radom na ovom predmetu i prikupljanu dokaza u cilju rasvjetljavanja svih činjenica i okolnosti.