Home Društvo Evo kakve su kazne zbog tučnjave dobile splitske učenice

Evo kakve su kazne zbog tučnjave dobile splitske učenice

SHARE

Dvjema splitskim srednjoškolkama, čija se snimka tučnjave proširila društvenim mrežama, škola je izrekla kazne. Točnije, kaznu je dobila samo jedna od učenica.

Srednja tehnička prometna škola Split je za svoju učenicu drugog razreda te za sve ostale učenike i nastavno osoblje organizirala sustavan rad kojim nastoje prevladati posljedice događaja i izbjeći slične situacije. Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije škola nije ni razmišljala o odgojnim mjerama za svoju učenicu.

Drugoj učenici iz ekonomsko birotehničke škole Split izrečena je odgojna mjera ukora. ‘Napravili smo sve što smo u zakonskim okvirima morali napraviti, a mislim da se o ovom slučaju već i previše pisalo’, rekla je ravnateljica te škole Neda Bartulin.

Prema informacijama Slobodne, ukor je izrečen jednoglasnom odlukom Razrednog vijeća od 13 članova. Školski odbor se žalio na tu odluku i tražio izricanje opomene pred isključenje, što je podržala i ravnateljica, no Razredno vijeće je taj zahtjev odbio i ostao pri blažoj mjeri.