Home Politika Vučiću sam posudio 532.000 eura, nije ih vratio pa sam ga morao...

Vučiću sam posudio 532.000 eura, nije ih vratio pa sam ga morao tužiti

SHARE

Saša Mirković, vlasnik ‘Beotona‘, nedavno je tužio Aleksandra Vučića zbog neizmirenog duga od 532.000 eura. Kako se u tužbenom zahtjevu navodi, Vučić je krajem ožujka 2014. godine od Mirkovića, ali ga nije vratio u dogovorenom roku.


Vučić je novac posudio u vrijeme izborne kampanje, a nakon što je postao premijer vratio je tek dio duga.

Do lipnja 2015. godine Vučić je isplatio tri rate duga, ukupno 68.000 eura, a umjesto da isplati ostatak, kao novoizbarani premijer poveo je medijsku i pravosudnu kampanju protiv Mirkovića, koji je u montiranom postupku krajem 2017. osuđen na godinu dana zatvora.

Osim Vučića Mirković je u zaječarskom Višem sudu podnio četiri tužbe za naknadu štete protiv Vučićeve Srpske napredne stranke i Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas.

U ime  SNS tužen je Darko Glišić, predsjednik Izvršnog odbora, koji je ovlašten zastupati stranku. U neformalnim razgovorima Glišić odbacuje odgovornost za sporni angažman Ace Lukasa i tvrdi da ga je pozvao da na naprednjačkim skupovima nastupa „kao drugar“.

Folk pjevač je tijekom kampanje za beogradske izbore održao seriju koncerte u organizaciji SNS-a, čime je prekršio Ugovor o ustupanju autorskih prava, koji ima s „Beotonom“. Za svaki koncert, tužilac traži odštetu od 200.000 eura.

Pošto SNS planira još 17 Lukasovih predizbornih nastupa, „Beotonov“ advokat imat će pune ruke posla.Očekuje se da ukupni zahtjev za odštetu bude oko 4,5 milijuna eura.

– Za svjedoke predlažem Zoranu Mihajlović, potpredsjednicu Vlade i tadašnju potpredsjednicu SNS-a, Bratislava Gašića, u tom trenutku gradonačelnika Kruševca i potpredsjednika SNS-a, a danas direktora BIAAleksu Jokića, člana predsjedništva SNS-a, i Sašu Milovanovića, tada zaposlenog u kompaniji „Ringije“ ili „Adria medija grupi“, koji je danas Vučićev partner, direktor i suvlasnik firme „Medijska mreža“, koja izdaje list „Srpski telegraf“, čiji je Vučić faktički vlasnik – naveo je Mirković, koji tvrdi da će na sudu dokazati da je aktualni predsjednik Srbije izvršio djelo prevare radi protupravnog stjecanja materijalne dobiti

No, budući da Aleksandar Vučić pod strogom kontrolom drži kompletno pravosuđe, teško je očekivati da Mirkovićeve tužbe dobiju brz i pravedan sudski epilog.

‘Ipak, prije ili kasnije, Vučić će morati sjesti na optuženičku klupu i, na kraju, isplatiti odštetu’, uvjeren je Mirković.