Home Nekategorizirano Kako se vratiti u fitness igru nakon nekoliko tjedana/mjeseci ljenčarenja?

Kako se vratiti u fitness igru nakon nekoliko tjedana/mjeseci ljenčarenja?

SHARE

Još od siječnja se tjerate na zdraviji život?

Jedna od najčešćih novogodišnjih odluka vezana je uz početak zdravijeg načina života koji podrazumijeva redovitu tjelovježbu, ali i uravnoteženiju i zdraviju prehranu.

Možda ste i vi donijeli ovu odluku 1. siječnja no do dana današnjeg niste se natjerali na njezino ostvarivanje.

Ako je to slučaj, mi vam danas donosimo nekoliko korisnih savjeta kako da se vratite u fitness igru. Budite pametni te tako i vježbajte. Pa krenimo redom.

1. Krenite polako

U fitness igru vraćajte se polako i postupno kako biste tijelo pripremili na ono što slijedi, a ne ga odmah šokirali, upalili i umorili da mu momentalno bude dosta svega pa da ponovno odustanete.

2. Postavite si pametne ciljeve

Morate ostati fokusirani i motivirani čitavo vrijeme, a u tome će vam pomoći postavljanje realnih i ostvarivih ciljeva. Ako si odmah na početku postavite nerealne ciljeve, vrlo je vjerojatno da ćete brzo odustati, jer ih nećete ostvarivati, što će vas momentalno demotivirati.

3. Isprobajte sve

TRX, pilates, jogu, CrossFit, boks, trčanje, plivanje, rolanje, brzo hodanje, kućne programe… Isprobajte nekoliko različitih vrsta treninga, ovisno gdje vježbate te odlučite koji vam je najzanimljiviji, a nije ni loše da ih kombinirate kako vam ne bi dosadili. Upadanje u fitness rutinu jedan je od najgorih neprijatelja dobrog izgleda i dobre linije.

4. Zaboravite na dodatke prehrani

Nemojte trošiti novce na skupe dodatke, već umjesto toga odlučite izbaciti iz prehrane slatkiše i alkohol, pijte puno vode te nezaslađenih čajeva te natrpajte tanjur tako da na njemu u svakom obroku bude više proteina nego ugljikohidrata. Promjene ćete vidjeti vrlo brzo.

5. Nemojte očekivati rezultate preko noći

Za dobre promjene potrebno je vremena. Ako vam je to jasno, onda nećete tako lako odustati. Dakle, kada nakon 7 dana vježbanja stanete pred ogledalo i mislite kako se ništa nije promijenilo, recite sami sebi kako to nije istina, jer se nešto mijenja, a za još koji tjedan to ćete i jasno vidjeti te ćete biti jako ponosni na sebe.