Home Crna kronika Glume da im je nestalo goriva na cesti pa pljačkaju one koji...

Glume da im je nestalo goriva na cesti pa pljačkaju one koji im pomognu

SHARE
Stanovnici BiH ponovno su na meti više vrsta prijevara, piše Večernji list BiH. Na cesti Banja Luka – Doboj ovih dana su se pojavili prevaranti koji glume kako su u nevolji, a potom opljačkaju one koji im pokušaju pomoći.

Jedan od vozača koji je prevaren nedavno ispričao je kako u svemu sudjeluju cijele obitelji, čak s djecom.

Na putu prema Doboju primijetio sam zaustavljen automobil pokraj ceste, a uz njega je stajala cijela obitelj. Muškarac je mahao kanistrom da se zaustavim jer su, kao, ostali bez goriva, a pored vozila stajali su još žena i dvoje djece“, ističe sugovornik EuroBlica i objašnjava kako je vozilo bilo citroen ili peugeot bh. registracijskih oznaka.

Kaže kako ništa nije posumnjao, nego se odmah zaustavio kako bi pomogao toj obitelji.

Kada sam izašao iz automobila, rekli su kako su krenuli kući i da su ostali bez goriva te im je potrebna pomoć. Ponudio sam se odvesti ih do najbliže benzinske crpke i vratiti natrag, što su prihvatili. Kada su sjeli u auto i kad smo krenuli prema crpki, tada je počela njihova prijevara“, objasnio je.

Prema njegovim riječima, u jednom trenutku taj muškarac se, kao, iznenada sjetio da nema novca kod sebe pa je upitao suprugu ima li slučajno ona nešto novca.

Kada je i ona rekla da nema, ponudio sam se platiti to gorivo, međutim, oni su to, kao, odbijali. Prvo su mi nudili da kupim neki zlatni nakit po povoljnoj cijeni. Muškarac je tada skinuo sat s ruke i rekao kako vrijedi više od 300 KM, ali da će ga meni prodati za 70 KM. Sat je izgledao dobro i poslije njihova nagovaranja pristao sam i kupio ga“, priča on.

Kaže, kada ih je dovezao na benzinsku crpku, oni su odbili da ih pričeka i vrati natrag. Rekli su kako će se nekako sami snaći i vratiti do automobila.

Drugi dan otišao sam u jednu trgovinu provjeriti koliko stvarno vrijedi sat koji sam kupio i tada sam shvatio što se dogodilo. Rečeno mi je da je to najobičnija kopija koja vrijedi desetak maraka“, objašnjava ovaj prevareni vozač.

Vozače se upozorava i na nove načine krađe automobila, odnosno da prilikom daljinskog ključanja automobila dobro provjere je li vozilo zaključano.

Pojavili su se uređaji koji ometaju daljinsko zaključavanje vozila. Vozač misli da je automobil zaključao, međutim, signal koji pruža uređaj sprečava zaključavanje. Kad se vozač udalji od automobila, lopov bez problema sjedne u vozilo i odveze se“, navodi naš sugovornik.

Neobični pozivi i posjeti uznemirili su ovih dana stanovnike Sarajeva. Naime, više osoba reagiralo je na društvenim mrežama kako im nepoznate osobe pokušavaju ući u stanove pod krinkom kako rade za Zavod za statistiku te mjere zračenje u stanovima, nakon čega im sugeriraju kupnju nekog kamena koji, navodno, zaustavlja ta zračenja.

U mojoj odsutnosti kći se javila na kućni telefon. Kaže kako je zvala neka gospođa iz nekog zavoda za statistiku. Doći će netko radi mjerenja zračenja u našem stanu. I došao je neki izvjesni gospodin Aladin na vrata u 16.30 te kazao kako radi za Zavod za statistiku, a riječ je o mjerenjima zračenja po stanovima. Na pitanje ima li neku iskaznicu, kazao je da ima, ali on radi zapravo za tvrtku koju je fantomski zavod angažirao za obavljanje mjerenja. Nakon mojih brojnih pitanja o kojoj je tvrtki riječ, kojem zavodu…, dobio sam posjetnicu, ali tvrtka navedena na njoj bavi se prodajom kućanskih uređaja, posuđa i rasvjete? Na pitanje kakva je korist od mjerenja kad bismo ga i radili, kazao je da nosi u torbi jedino rješenje za zračenja koja nas okružuju. Ako njegov uređaj pokaže crveno, onda je u pitanju jako zračenje. Rekao je i da u 70% slučajeva njegov uređaj pocrveni te da onda sugeriraju kupnju nekoga kamena oniks koji je, kako tvrde, jedina obrana od opasnog zračenja koje nas okružuje“, napisala je jedna Sarajka na Facebooku ističući kako vjeruje da nikakav zavod nema veze s tim i pozivajući druge da pripaze kome otvaraju vrata.