Home Zanimljivosti Neobična priča mlade studentice: Kako sam zaboravila okrenuti stranicu ispita

Neobična priča mlade studentice: Kako sam zaboravila okrenuti stranicu ispita

SHARE

Za vrijeme ispitnih rokova, studenti su pod velikim stresom. Velika količina ispita i gradiva, a nekima nedovoljno rokova. Bez obzira na učenje ponekad se znaju “potrefiti”pitanja koja baš studenti ne znaju ili dio knjige koji baš nisu pročitali.

Ponekad se ne posveti dovoljno vremena učenju, a ponekad se dogodi najbanalnija, a u jednu ruku i najkardinalnija greška koja se može dogoditi na ispitu- zaboraviti okrenuti stranicu.

Naša mlada čitetateljica, koja kako kaže ima novo prezime Pegula, podijelila je s nama priču o tome kako je zaboravila okrenuti ispit unatoč tome što je danonoćno učila i nadala se prolasku.

Kratka pripovijest o tome kako sam zaboravila okrenuti stranicu na ispitu i zavrijedila prezivati se Pegula (nesretnica)

“Za sebe sa sigurnošću mogu reći da sam pegula. Još nisam čula da je punoljetna, doduše neobavezno i zrela osoba, zaboravila okrenuti stranu ispita. Ponavljam: Osoba koja studira, ne govorim o srednjoj i osnovnoj školi. Al’ j*** ga, 100 ljudi, 100 ćudi. I eto mene- 101. divokoza.

Već 5 dana neumorno spremam ispit  i od svih mogućih grešaka počinim najbanalniju, dakako i najkardinalniju- zaboravim okrenuti j***** stranicu. A da i ne govorim o tome kako mi je profesorica dala test baš s one strane gdje se kreće od 6. zadatka i gdje ne stoji crtica za cijenjeno prezime Pegula.

Ali Pegula ni na temelju ovih banalnosti nije shvatila da treba okrenuti list. Štoviše, Pegula se čudila kako je ispit lagan, a kad je profesorica rekla kako je preostalo još 10 minuta, Pegula je pomislila: “Bože, što oni toliko dugo rješavaju, a ja odavno gotova. Mogla bi ja proć ovo.” Zadnje dvije minute Pegula se sjeti okrenuti papir s druge strane. To je bio još jedan od onih filmskih trenutaka kad vam se diže kosa na glavi. Potpuno teatralno i dramatizirano, a ne igra se i nećeš se probuditi nego se ovo stvarno događa.

Nisam se niti potpisala jer sam znala da mi test ispraviti neće. Naime, ukoliko postoje 4 greške u jednom zadatku to je automatski pad, a kamoli ostavite pola stranice praznom. Sad žalim što se nisam potpisala kao Pegula i započela svoj novi identitet. Eh, a pazi sad ovo: To sam jutro išla na faks Uberom da se tobože ne stresiram prije ispita i da dođem ranije. I naravno, dogodila se još jedna od onih okolnosti koje prate samo pegule- Uber se pokvario nasred Vukovarske. Da sve bude efektinije počeo je padati i snijeg. Izletila sam iz auta i čekla tramvaj koji naravno nije dolazio. Kad je napokon stigao prvo crveno bilo je njegovo i moje naravno. Uletjela sam u učionicu zadnji sekund- baš kad je prozivalo.

Nasmijala sam se prijateljici i rekla joj: “Ej, koja sam ja pegula. Uber mi se pokvari prije ispita.” Nisam ni slutila kakvom ću pegulom tek postati.

I tako, sve što mogu reći je: Ljudi, ne živcirajte se. Džaba je učiti, džaba je poći na vrijeme ako nemaš smirenu glavu i malo fortune da ti okrene put ne možeš nikako naprijed. A eto, ne sramim se reći da imam skoro 19 godina i da ne znam okrenuti stranicu na ispitu. Događa se i najgorima..”

Zato dragi studenti, polako i sretno..