Home Društvo SEMAFOR U KVARU: Velika opasnost na magistralnoj cesti koja prolazi kroz Ljubuški

SEMAFOR U KVARU: Velika opasnost na magistralnoj cesti koja prolazi kroz Ljubuški

SHARE

Riječ je o raskrižju s kojeg se odvaja cesta za prigradsko naselje Pregrađe i od nje račva krak za Metković, a u suprotnom smjeru ide se u Ulicu sv. Leopolda Mandića koja vodi u grad.

Na raskrižju je odavno semafor, koji regulira promet i jamstvo je sigurnosti, međutim, problem je što već više od mjeseca dana ne radi, a raskrižje je takvo da vrlo lako može doći do sudara i velike nesreće.

O ovome je bilo govora i na prošloj sjednici OV-a Ljubuški, na aktualnom satu na opasnost je upozorio vijećnik Radoslav Radišić, uputivši o tome pitanje općinskom načelniku Nevenku Barbariću.

– Više puta je razgovarano o problemu koji se pojavio s kvarom na semaforima na obilaznici. U pravu ste, prijeti uistinu opasnost od prometnih nesreća. Imao sam sastanak s PU Ljubuški gdje smo to iskomentirali. Dakle, semafori su na magistralnoj cesti, upućen je usmeni i pismeni upit čija je nadležnost na magistralnim cestama, hoće li oni to preuzeti ili neće, a u međuvremenu tražimo rješenje tog kvara. Pošlo se od pozamašnog iznosa da je “nešto otišlo”, vjerujem da ćemo to unutar pet-šest dana riješiti. Nedostaje nam struke, ljudi koji znaju to raditi, a ti semafori koji su tada nabavljeni ne proizvode se odmah nakon toga pa se traži nešto zamjensko. I slažem se da je velika opasnost, čak sam predlagao PU Ljubuški da se zabrani izlazak iz Ulice Leopolda Mandića dok se problem ne riješi. Vjerujem da ćemo vrlo skoro to riješiti – odgovorio je Barbarić.

Ivan Kaleb | Večernji list BiH