Home Crna kronika Muškarac iz Širokoga Brijega na ponovnom suđenju za 26.000 KM, zbog...

Muškarac iz Širokoga Brijega na ponovnom suđenju za 26.000 KM, zbog lažnoga prijavljivanja i pronevjere u službi

SHARE

Ukinuta je presuda Općinskoga suda u Širokom Brijegu kojom je D. V. (35) iz Širokoga Brijega proglašen krivim zbog lažnoga prijavljivanja, a oslobođen zbog pronevjere u službi, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Županijski sud u Širokom Brijegu uvažio je žalbu Županijskoga tužiteljstva ŽZH i predmet vratio sudu na ponovno suđenje.

Naime, D. V. je oslobođen od optužbe da je kao uposlenik u jednom poduzeću, obavljajući poslove komercijaliste, prisvojio novac u ukupnom iznosu od 26.000 KM. Dana 23. travnja 2015. godine u jutarnjim satima, sa svoga mobilnoga aparat pozvao je PU Široki Brijeg i prijavio da je prema njemu počinjeno kazneno djelo “razbojništva”, izjavio je za portal Jabuka.tv viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskoga tužiteljstva ŽZH Josip Aničić.

U odnosu na drugu točku optužbe, D. V. je proglašen krivim zbog toga što je prijavio da je počinjeno kazneno djelo, iako je znao da to djelo nije počinjeno. Prijavio je da su ga na putu od Širokoga Brijega prema Posušju zaustavile nepoznate osobe koje su bile maskirane te mu otuđile iznos od 26.000 KM u raznim apoenima.

Dio novca za koji je optuženi tvrdio da mu je otuđen pronašli su djelatnici PU Široki Brijeg prilikom pretresa njegove obiteljske kuće.

Presuda Općinskoga suda u Širokom Brijegu u cijelosti je ukinuta, te se očekuje ponovno suđenje.

jabuka.tv