Home Šport Deset medalja i novi pehar za judaše ”Hercegovca”

Deset medalja i novi pehar za judaše ”Hercegovca”

SHARE

Judaši ”Hercegovca” uspjeli su osvojiti četiri zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje te novi pehar u vitrine.

Novi vikend nosi i novi uspjeh za judaše najstarijeg mostarskog judo kluba. ”Hercegovci” su ovaj put putovali izvan zemlje, točnije u Crnu Goru i to u primorski gradić Igalo koji je domaćin judo turnira ”Kup Mimoza”.

Inače, popularna ”Mimoza” jedan je od najstarijih turnira s najvećom tradicijom na području cijele bivše Jugoslavije te je ovo bilo 36. izdanje. Na ovogodišnjem izdanju okupilo se nešto više od 400 judaša iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Albanije.

Među tom konkurencijom judaši ”Hercegovca” uspjeli su osvojiti četiri zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje, te novi pehar u vitrine, ovaj put za najuspješniju ekipu djevojčica ispod 11 godina. Zlatne medalje osvojili su Nera Prce, Gabrijela Raič, Nina Vukičević i Bruno Tomić. Srebra su uzeli Nika Zovko (klupsko finale), Ena Vidović i Stefan Juka dok su se za bronce izborili Petra Čuljak, Niko Novak i Bojan Gačić.

Osim osvajača medalja Hercegovac su predstavljali još Marko Čerkuč, Luka Ćorluka, Danijel Skoko, Ivan Letica, Nikola Dankić, Marko Zovko i Petar Prskalo koji je bio najbliže pobjedničkom postolju, no dvije pobjede i dva poraza nisu bili dovoljno za još jedno odličje.

”Ovaj turnir smo iskoristili da odvedemo dio ekipe djece do 11 godina koju mislimo povesti na državno prvenstvo 3. ožujka u Bihaću. Prije Bihaća imamo još jednu provjeru, a to je memorijalni judo turnir u Trebinju koji će se održati idući vikend i nakon toga ćemo posvetiti cijeli tjedan uklanjanju onih grešaka koje su se pokazale u Igalu, ali i Trebinju te se nadamo što boljem rezultatu na prvenstvu države za djecu do 11 godina, ali i seniore”, navode iz JK ”Hercegovac”.

Na prva dva turnira u 2018. godini ukupno je osvojeno 15 zlata, osam srebrenih i 14 brončanih te čak pet pehara za najbolje ekipe po uzrastu. Iz kluba dodaju kako se nadaju da će se rezultati nastaviti u ovom pobjedničkom ritmu.