Home Život Lidija Bačić je ispratila strica, dobrog duha Splita: Adio, Žila

Lidija Bačić je ispratila strica, dobrog duha Splita: Adio, Žila

SHARE

Na splitskom groblju Lovrinac jučer su pokopali Josipa Bačića Žilu, legendu splitske ribarnice, koji je umro u subotu u 63. godini. Našli su ga kako leži u blizini omiljenog mu lokala, pozvali su liječnike, no pomoći nije bilo.

foto: Privatni albumODLAZE NAJBOLJI Žila je bio prvi i omiljeni čistač ribe na splitskoj peškariji. Voljeli su ga svi u gradu i opisivali kao dušu od čovjekaŽila je bio narušena zdravlja i bio je jedan od rijetkih preostalih stanara Dioklecijanove palače. Dobri duh peškarije bio je omiljen u Splitu, za koji nije dopuštao ružne riječi, kao ni za svoju obitelj.

Ljubav prema bližnjima pokazao je prošle godine kad su njegovu nećakinju, pjevačicu Lidiju Bačić, optužili da karijeru gradi na provokativnim fotografijama. Žila je odgovorio na sebi svojstven način.

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL– Neka se ne dira u nju i nas Bačiće, mi stojimo iza naše ljepotice. A kad će pokazivat ako neće sad, pa neka se okreću za njom, imaju i za čim. Šta bi trebala? Skidat se kad bude stara baba? Tko će se za starom babom okretat na cesti – branio je svoju voljenu nećakinju legendarni Žila.