Home Crna kronika Navodno je imao i halucinacije: 19-godišnji Ivan Slišković sam sebi odsjekao nogu...

Navodno je imao i halucinacije: 19-godišnji Ivan Slišković sam sebi odsjekao nogu i ruku, doktori mu se bore za život

SHARE

U trenutku živčanog rastrojstva, 19-godišnji Ivan Slišković iz Brankovića kod Žepča, danas je sebi odsjekao ruku i nogu, nakon čega je hitno prebačen u sarajevsku bolnicu gdje se doktori bore za njegov život.

Oko podneva je dovezen u Hitnu pomoć Žepče, gdje mu je pružena prva pomoć a zatim je ambulantnim kolima upućen u Sarajevo.

– Bio je dezorjentisan i samo je ponavljao jedan datum iz 1999. godine. Izgubio je mnogo krvi koje smo pokušali nadomjestiti raspoloživim dozama. Sve upućuje na to da su ekstremiteti odsječeni namjerno u teškom psihičkom stanju – kratko su kazali u Hitnoj pomoći u Žepču.

Nesretni Ivan živi u siromašnoj porodici, a dan ranije, prije nego što je odlučio da odsječe svoje ekstremitete, iskasapio je mačku i psa kod svoje porodične kuće.

Navodno je imao i halucinacije i pravovremeno je upućivan na psihijatrijsko liječenje. U Brankovićima ga smatraju mirnim i povučenim momkom koji nije pravio probleme drugima. Nezvanično, dobojski.info saznaje da je članovima uže porodice rekao kako više ne želi da živi. U Brankovićima su šokirani, kao i medicinsko osoblje koje je u prvim trenucima vidjelo stepen povreda.

– Primio je sve neophodne medikamente, strahujemo zbog moguće infekcije a neizvjesno je prognozirati da li će hirurzi uspjeti da mu ponovo zašiju odsječene dijelove tijela, koji su kasnije dopremljeni u sarajevsku bolnicu – kažu ljekari.

Za Avaz.ba su iz Operativnog centra MUP-a ZDK potvrdili da se desio slučaj danas.

– Dobili smo dojavu da se danas desio nemili događaj. Mladić rođen 1999. godine inicijala S. I. je izvršio samopovrijeđivanje. U toku sutrašnjeg dana bit će poznato više informacija nakon uviđaja. Mladić je prvo prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenicu, a kasnije i na KCUS u Sarajevu – kazali su nam iz Operativnog centra MUP-a ZDK.