Home Društvo Nakon sedam godina ukida se popularna “Vrtlarica”

Nakon sedam godina ukida se popularna “Vrtlarica”

SHARE

Uz autoricu i voditeljicu Korneliju Benyovsky Šoštarić je kao snimatelj i redatelj “Vrtlarice” sudjelovao je i njezin suprug Nino Šoštarić. Oboje su zaposlenici HRT-a, no Nino Šoštarić je zbog “Vrtlarice” imao i aneks ugovora o radu. Prema tome, on više ne može raditi na popularnom serijalu. Čelnici HRT-a ukinuli su anekse, a Šoštarić je premješten iz odjela redatelji, realizatori u odjel tehnike pogon snimatelji. Bio je voljan serijal i dalje režirati bez aneksa, no nadovno nije dobio dozvolu nadređenih. Po prisavskim hodnicima se priča da je odgovoreno kako serijal može dalje ići, no s nekim drugim redateljom.

Premda je riječ o jednog od najgledanijih emisija, nakon što se izemitiraju sve epizode aktualne sedme sezone, više je se neće moći gledati u ovom obliku na HRT-u, već kao prilog u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, piše Tportal.hr.

“Obavješćujemo vas kako se na Drugome programu Hrvatske televizije i dalje emitiraju premijerni nastavci nove sezone HRT-ove emisije Vrtlarica autorice Kornelije Benyovsky Šoštarić. Sadašnje programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije i dalje razmatra mogućnost nastavka emitiranja spomenute emisije, koja će u međuvremenu dobiti stalnu tjednu rubriku u okviru popularne i gledane jutarnje mozaične emisije “Dobro jutro, Hrvatska” Hrvatske radiotelevizije, čime će teme o prirodnome i ekološkome vrtlarstvu dobiti dodatan, zapažen prostor. O svim ćemo Vas daljnjim novostima pravodobno izvijestiti”, stoji u službenom priopćenju.