Home Zanimljivosti Trudna sam, ali ne znam s kime. Što da radim?

Trudna sam, ali ne znam s kime. Što da radim?

SHARE

Kolumnistici britanskog “The Suna” Dear Deidre javila se čitateljica koja je trudna, no ne zna s kim. Evo njene ispovijesti iz koje bi se možda nešto moglo i naučiti.

“Draga Deidre, prevarila sam dečka s drugim muškarcem. Sada sam trudna, a ne znam ko je otac djetetu. Imam 28 godina, a moj dečko 29. U vezi smo tri godine. Imali smo uspona i padova u vezi kao i svi drugi parovi, no sretni smo.

Izašla sam s prijateljicama na proslavu 30. rođendana jedne od njih. Upoznala sam predivnog dečka i počela flertovati s njim. Znala sam da je to pogrešno, no previše sam popila. Pričali smo, plesali i zabavljali se. Šapnuo mi je u uho da želi otići na neko tiše mjesto. Ispričala sam se prijateljicama i otišli smo u hotel u kojem je on bio. Seks je bio odličan.

Razmijenili smo brojeve, no više se nisam čula s njim i mislila sam da je to kraj.

Nekoliko sedmica kasnije napravila sam test na trudnoću jer nisam dobila mjesečnicu i bilo mi je loše ujutro. Test je bio pozitivan i rekla sam dečku. Tako je sretan što ćemo dobiti bebu. Ne prestaje pričati o tome kako ćemo biti velika sretna porodica. Šest mjeseci sam trudna, no osjećam se krivom jer on nema pojma što sam napravila i da dijete možda nije njegovo. Jako ga volim i gorko žalim zbog tog što sam napravila. Bojim se reći mu svoju tajnu jer se brinem da će me ostaviti. Ne mogu spavati, svake noći zaspim u suzama. Šta da radim? Je li najbolje priznati”, pitala je nepoznata djevojka.

U odgovoru kolumnistica The Suna je napisala sljedeće:

“Našli ste se u kompliciranoj situaciji. Ako ste se redovno seksali s dečkom, dijete je vjerovatno njegovo. Popričajte s ginekologom, recite mu koji je bio zadnji dan vaše mjesečnice i pitajte kad je dijete moglo biti začeto. To će vam možda pomoći da odredite je li dijete dečkovo ili od drugog muškarca. On će biti dužan finansijski izdržavati dijete, a kasnije će dijete možda željeti imati kontakt s njim.

Ako datumi pokažu da je to dijete drugog muškarca, pred vama je velika odluka. Laganje dečku nije lagana opcija i nije dobra ideja odgajati dijete u laži. To može dovesti do različitih posljedica. U tom slučaju budite iskreni prema dečku i nadajte se da vas voli dovoljno i da toliko želi postati otac da će ostati i odgajati to dijete. Morat ćete obavijestiti i biološkog oca”.