Home Crna kronika Ubola je bivšeg u vrat, bježala ulicom gola i vikala: Silovao me

Ubola je bivšeg u vrat, bježala ulicom gola i vikala: Silovao me

SHARE

Suđenje Nuši Bunić (21) za ubojstvo Nikole Tureka započelo je u ponedjeljak u Varaždinu, no do daljnjeg će biti zatvoreno za javnost zbog zaštite privatnog i obiteljskog života osumnjičene

Započelo je suđenje 21-godišnjoj Nuši Bunić koju se tereti da je 15. lipnja prošle godine nožem ubola bivšeg dečka Nikolu Tureka u vratnu arteriju pri čemu ga je smrtno ranila. Iako je obilno krvario nakon uboda, ipak je bio dovoljno pri svijesti da nazove 112, kaže svoje ime i što se dogodilo. Nekoliko minuta nakon što se onesvijestio, isti događaj prijavio je i građanin koji je primijetio Nikolu u lokvi krvi.

Njegova bivša djevojka je, u tom trenutku, samo u čarapama i gaćicama otrčala u portirnicu nedaleko od mjesta događaja, nazvala oca i rekla da ju jeNikola silovao.

Snimka nadzorne kamere na kojoj Nuša trči u portirnicu Aquatehnike, kao i snimka razgovora s centrom 112, sada su dokazi na Županijskom sudu u Varaždinu gdje se sudi 21-godišnjakinji za ubojstvo.

foto: Ivan Agnezović/Regionalni tjednik

Suđenje je započelo u ponedjeljak, no do daljnjeg će biti zatvoreno za javnost zbog zaštite privatnog i obiteljskog života osumnjičene.

Nuša Bunić osumnjičena je da je ljetos u predjelu Beli kipi uz rijeku Dravu na području Varaždina, napala svog bivšeg dečka Nikolu s ciljem da ga usmrti. Nož kojim ga je ranila bio je dugačak 9,5 centimetara. Njime je prerezala Nikolinu karotidnu arteriju, a zatim pobjegla smjesta nesreće. Kada je došla do Aquatehnike nije tražila da netko nazove Hitnu pomoć, već samo njezinog oca.

Turek je počeo obilno krvariti, pao u šok i zadobio moždani udar. Iako su mu u Općoj bolnici Varaždin uspjeli zašiti arteriju, liječnici ga nisu mogli spasiti.  Policija je pronašla nož kraj Nušinih hlača i grudnjaka na mjestu događaja, Nikolinu krv na njemu, kao i na pločicama u portirnici Aquatehnike.

Brani se šutnjom

Prema procjeni psihijatara, Nuša je osoba s graničnim poremećajem ličnosti, emocionalno nestabilna, impulzivnog ponašanja, koja ne razmišlja o posljedicama i nije sposobna kontrolirati svoje postupke, o čemu je govorilo nekoliko osoba koji su ju poznavali, piše Jutarnji list.

Iako je u pritvoru od lipnja prošle godine te dvaput ispitana u tužiteljstvu, oba puta je odbila iznijeti obranu, niti je odgovarala na pitanja, što je njezino zakonsko pravo.

foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

U daljnjoj istrazi ispitani su brojni poznanici, svjedoci, obitelji optužene te žrtve. Otac Nikole Tureka izjavio je kako je njegov sin, godinu dana nakon što je prekinuo vezu s Nušom, više nije ni spomenuo, a počeo je vezu i s drugom djevojkom.

– Suđenje je zatvoreno za javnost pa bilo kakve izjave ne bi bile samo kontraproduktivne, već i kazneno djelo, rekao je varaždinski odvjetnik Tomislav Kos koji je drugog dana suđenja zastupao obitelj pokojnog Nikole Tureka,.

Kako neslužbeno doznajemo, u svojstvu svjedoka u utorak su trebali biti saslušani bivši i sadašnji partneri opuženice, njezine prijateljice te Nikolini kolege iz moto kluba čiji je bio predsjednik. No zbog obima slučaja, svi pozvani svjedoci nisu uspjeli biti saslušani danas. Roditelji preminulog Nikole su nam rekli da ne smiju davati izjave za javnost do okončanja postupka.

Prvog dana suđenja bilo je izuzetno emotivno i stresno prije i za vrijeme rasprave obitelji Turek. Okrivljenica je Nikolu ubola nožem dužine oštrice 9,5 centimetara u predjelu lijeve strane vrata i prerezala mu lijevu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja. Nikola je počeo obilno krvariti, pao je u hipovolemični šok i dobio moždani udar. Ubrzo je preminuo u varaždinskoj bolnici.

Zadnje Nikoline riječi: ‘Cura me je pičila u vratnu venu’

Jutarnji list došao je i do druge snimke koja je predočena na sudu, a koja sadrži Nikolin poziv Operativnom centru 112.

Varaždin, 15. 6. 2017., 3.21 h

Operater centra 112: Centar 112 Varaždin, izvolite!

Nikola Turek (teško diše, ali uspijeva izgovoriti razgovijetno): Moje ime je Nikola Turek, vozim se s Drave prema Hitnoj. Cura me pičila u vratnu venu! (Teški i isprekidani uzdasi čuju se na početku snimke.)

Operater centra 112, 16. sekunda snimke: Di se nalazite?… (Još dva puta se samo čuju duboki uzdasi, a potom više ne.)

Halo, halo… halo, halo, halo, halo, halo… kaj… halo… halo, da li se čujemo? Halo, halo, halo (zvukovi u pozadini). Pri kraju snimke koja traje minutu operater još jednom kaže: Halo? Snimka se prekida.

foto: Privatni albumNikola Turek

——————-

Varaždin, 15. 6. 2017. 3.42 h

Dvadeset minuta kasnije centar 112 zove građanin koji je naišao na teško ozlijeđenog Nikolu Tureka u automobilu. Razgovor je snimljen i dostavljen u spis, a traje minutu i 42 sekunde.

Operater centra 112: Izvolite!

Građanin: Ovako, Kumičićeva ulica tu na kraju, čovjek leži u krvi kraj auta dole.

Operater centra 112: Evo, samo malo, bum vas spojil s pol… s ovom Hitnom, trenutak.

Građanin: Molim vas odmah!

Počinje prespajanje. Slijedi instrumental “Larine pjesme” iz “Doktora Živaga” i snimljena poruka “Spojeni ste na centar 112. U tijeku je prosljeđivanje vašeg poziva”. Dok čeka da mu se netko javi, građanin u 43. sekundi snimke sočno opsuje.

Građanin: O je** vam pas ma***!

Hitna medicinska služba Varaždin (prespojena u 47. sekundi snimke), operater:“Hitna medicinska služba Varaždin, izvolite!

Građanin (ponavlja isto što i centru 112): Ovako, u Kumičićevoj, znači u Kumičićevoj ulici prema Dravi, čovjek leži sav u krvi kraj auta, na sredini ceste.

Operater Hitne pomoći: Diše?

Građanin: Pa diše, da.

Operater Hitne pomoći: Znate kaj…

Građanin (prekinuo je operatera): Otvorena su vrata, krv je po vratima i on je van vrata.

Operater Hitne pomoći: Dobro, budemo odmah poslali, znači Kumičićeva ulica prema Varaždinu, prema Dravi. Dajte samo odite k njemu, dajte ga okrenite ako nije pri svijesti (građanin prekida operatera riječima: Sjedi), dajte ga okrenite, molim vas (građanin: upada u riječ operateru i govori mu: Sjedi), evo odmah budemo poslali ekipu.

Građanin (uzbuđeno i viče u slušalicu): Ali, hitno je, sav je u krvi, totalno, sav je…

Operater Hitne pomoći: Idemo odmah, odmah budemo došli. Znači Kumičićeva ulica, Varaždin.

Građanin: Do kraja samo.

Operater Hitne pomoći: U redu, dolazimo!