Home Politika Najmoćnija i najomraženija: Tko je Martina Dalić

Najmoćnija i najomraženija: Tko je Martina Dalić

SHARE

‘Nikad se nisam bavila politikom onako kako se njome bavi dio ljudi kod nas, a to je, prema mojoj osobnoj, možda i pogrešnoj definiciji, tako da se svidiš drugima. Zamjeram političarima koji potpiruju ponekad najdublje strahove kod ljudi’, izjavila je Dalić u jednom intervjuu neposredno nakon što joj je Andrej Plenković dodijelio današnje funkcije.

Prvi put medijski reflektori snažnije su obasjali Dalić krajem 2010., kad ju je Jadranka Kosor, prilikom rekonstrukcije HDZ-ove vlade nakon odlaska Ive Sanadera, imenovala ministricom financija, piše tportal.hr.

Iako je tad Hrvatsku tresla teška gospodarska kriza, a Sanaderove afere su stvorile atmosferu društvene depresije, gotovo beznađa, Dalić je uvijek plijenila pažnju racionalnim i mirnim istupima.

Međutim u ovom mandatu, osobito nakon što joj je u krilo pao vrući Agrokorov krumpir, Dalić je izgubila smirenost. Posebno se u pamćenje urezao njezin živčani napad na Miru Bulja iz Mosta za vrijeme rasprave oko gradnje termoelektrane na Perućkom jezeru.

Zbog tog ispada, ali i čestih osornih izjava kad su je novinari salijetali zbog Agrokora, Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) Dalić je uvrstila među deset osoba koje su se lani istaknule lošom javnom komunikacijom.

Ali sumnjamo da je to potpredsjednicu Vlade previše pogodilo…

Opširnije na tportal-u