Home Društvo FOTO/ VIDEO Zbog blokade prometa mostarski studenti na – 15 stupnjeva pješačili...

FOTO/ VIDEO Zbog blokade prometa mostarski studenti na – 15 stupnjeva pješačili prema Sarajevu

SHARE

Mostarski studenti koji su krenuli na ekskurziju u Prag, jučerašnji su zbog prosvjeda ‘Zaboravljenih branitelja’ koji su blokirali promet na magistralnom putu M-17 od Mostara prema Sarajevu, nakon 8 sati čekanja u koloni pješačili kroz tunel ‘Ivan’ na debelom minusu kako bi stigli do drugog autobusa.

Studenti koji su 8 sati čekali u koloni ispred tunela ‘Ivan’za nastavak putovanja prema Sarajevo od kuda trebaju otputovati na željno iščekivanu ekskurziju u Prag kako kažu za Pogled.ba bili su prisiljeni pješke proći kroz tunel ‘Ivan’.
To je kako navodi jedna od sudionica putovanja bio jedini način za nastavak putovanja.

Od studenata koji su poslalo fotografije i video s lica mjesta Pogled.ba doznaje da su mnogi izgladnjeli i promrzli na temperaturama koje su, kako tvrde, u tunelu ‘Ivan’ bilježene i do 15 stupnjeva ispod ništice.

Nakon teškog pješačenja mostarske studente je dočekao drugi autobus koji je došao iz Sarajeva. No kako ističu nastavak putovanja je također otežan zbog velikih gužva u prometu koje su izazvali jučerašnji prosvjedi i blokade prometnica.

Pored mostarskih studenata, mnogobrojni putnici koji su se zatekli u kolonama nakon dugotrajnog čekanja uputili su također  pješice kroz prosvjednike gdje su ih čekali autobusi kako bi ih prevezli do najbližih autobusnih kolodvora.

Autor: D.G./Pogled.ba