Home Zanimljivosti JEDNA STRANA TORZA Istraživala što znači biljeg s kojim se rodila, iznenadilo...

JEDNA STRANA TORZA Istraživala što znači biljeg s kojim se rodila, iznenadilo ju ono što je otkrila

SHARE
Kimerizam je stanje kada jedno nerođeno dijete apsorbira stanice drugog, pobačenog djeteta

Američka pjevačica i model Taylor Muhl otkrila je nešto vrlo iznenađujuće o sebi. Naime, na tijelu ima biljeg od rođenja koji je različito pigmentiran od ostatka njene kože i prostire se polovicom njenog torza. Muhl je to odlučila istražiti, a ono što je otkrila poprilično ju je iznenadilo. Ona je jedna od svega 100 ljudi koji imaju rijetko stanje koje se naziva kimerizam.

Prema pisanju Independenta, to znači da ona ima dvije skupine DNA. Konkretno, Muhl je sama sebi blizanka. Kimerizam je stanje kada jedno nerođeno dijete apsorbira stanice drugog, pobačenog djeteta. Preživjelo dijete uzima gene od svog umrlog blizanca. Vrlo često to stanje prolazi neopaženo. Međutim, Muhl ima mnogo problema i razlika između dvije strane tijela. Na svom blogu opisala je i da je sve na lijevoj strani njenog tijela nešto veće nego na desnoj strani. Opisuje kako ima dvostruki zub na lijevoj strani usta te mnoge osjetljivosti kao što su na nakit i ubod insekata.

Kada je pjevačica otišla posjetiti liječnika koji je specijaliziran za rijetke medicinske slučajeve, otkrila je i da ima dva imunološka sustava te dva krvotoka. Dok joj se stanje nije dijagnosticiralo, vodila je mnoge borbe protiv autoimunih bolesti. Naime, njeno tijelo prepoznaje stanice njenog blizanca/blizanke kao stranote se stalno bori protiv njih.

Muhl tvrdi da joj je dijagnoza pomogla i da se sada više ne srami svoga tijela.