Home Crna kronika TIJELA PREBAČENA U SPLIT Tko su bili Miki i Bugi, dva...

TIJELA PREBAČENA U SPLIT Tko su bili Miki i Bugi, dva brata i dobra duha planine Mosor?

SHARE

Čitava planinarska scena Dalmacije, ali i Hrvatske tuguje za nesretno preminulom braćom Stamenov iz Splita. Obojica su preminuli na Mosoru, Milan je umro od zasad nepoznatog uzroka, a Aleksandar je, čini se, kada je naišao na bratovo tijelo, doživio srčani udar.

Kako doznajemo, oko 12 sati, kad su se vremenske prilike na Mosoru popravile i omogućile let helikopterom HRZ-a, tijela
nesretno stradalih prevezena su u Split. Nakon dolaska na helidrom tijela su predana mrtvozorniku.

Braća Stamenov bili su iskusni planinari. Oba su bili članovi HPD Mosor, a Aleksandar je čak bio i HGSS-ovac te je sudjelovao u više akcija spašavanja proteklih godina na području Dalmacije, piše RTL.

Bugi (Aleksandar) i Miki (Milan), kako su ih od milja oslovljavali poznanici bili su itekako poznati lokalnoj zajednici.

“Znam ih obojicu više od 30 godina, intenzivno su planinarili. Zajedno smo jeli i pili i mogu samo kazati da je ovo nesnošljiva tuga. Rijetko tko je bio toliko pošten, iskren i šaljiv kao što su oni bili. Nevjerojatno je koliko su imali pozitivne energije u sebi. Jednostavno su se stopili s našim malim mjestom, bili su punopravni članovi naše zajednice“, prepričava Pave Gruica, mještanin Gornjeg Sitnog sela iz kojeg je jedino moguće planinariti do spomenutog doma. Gornje Sitno je, valja spomenuti, mjesto koje je proteklo ljeto zahvatio veliki požar koji se na koncu proširio i do rubnih dijelova grada Splita.

Miki i Bugi od bliže rodbine imali su samo majku, a prije nekoliko godina umro im je otac. Nisu bili oženjeni niti su imali djecu.

Za njima se cijelog jutra na društvenim mrežama opraštaju kolege, prijatelji i poznanici.