Home Crna kronika Filmska potjera od Sarajeva do Konjica: Stari policijski znanci “pali” zbog pljačke...

Filmska potjera od Sarajeva do Konjica: Stari policijski znanci “pali” zbog pljačke u Hadžićima

SHARE

Sarajlije Ermin Rešidović (30)  i Asmir Murtović (31) uhićeni su jučer u Konjicu nakon filmske potjere koja je za njima organizirana zbog sumnje da su opljačkali kladionicu u Hadžićima.

Kako samo saznali u MUP-u HNK, policija u Konjicu je obaviještena da dvojica muškaraca u  vozilu “polo” bježe u pravcu tog grada, te da se sumnja da su oni opljačkali kladionicu Bet Live iz koje su odnijeli neutvrđenu količinu novca.

Policijske patrole u Konjicu odmah su se dale u potragu za bjeguncima, te su ubrzo pronašli automobil koji je korišten prilikom bijega. Automobil je bio parkiran u blizini željezničke stanice.

Daljnjim radom razbojnici su pronađeni u stanu Lukmana H., gdje su i uhićeni.

– Privedeni E. R. i A. M. će danas biti predati u nadležnost PU Hadžići u Sarajevu. O svemu je obaviješteno tužilaštvo, a rad na ovom predmetu se nastavlja – kazao je za Faktor Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Riječ je o osobama koje su i ranije nebrojeno puta privođene, uglavnom zbog poslova s drogom, te krađa i razbojništava.

Rešidovića je tako sarajevska policija uhitila i u veljači prošle godine zbog više razbojništava na području Ilidže i Istočnog Sarajeva. Uhićen i u ožujku 2015. godine zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogom, kada je policija, pretresom stana koji je koristio u Lepeničkoj ulici na Ilidži, pronašla i oduzela marihuanu, spid i ekstazi, pribor za prepakivanje droge, te dva pištolja.

Murtović je s druge strane najviše uhićivan zbog krađa i provala.