Home Auto VIDEO Rimac predstavio električnu zvijer u Ženevi, performanse su mu nevjerojatne

VIDEO Rimac predstavio električnu zvijer u Ženevi, performanse su mu nevjerojatne

SHARE

MATE RIMAC danas je u Ženevi predstavio C_Two, novi električni hiperautomobil Rimac Automobila.

Predstavljanje je počelo svirkom 2Cellos, poznatog hrvatskog violončelističkog dvojca.

Napokon poznato ime nove jurilice – C_Two

Nakon svirke 2Cellos uz još pokriveni bolid pojavio se Mate Rimac i počeo s predstavljanjem novog automobila koji je nazvan C_Two. Podsjetimo, prvi Rimčev električni hiperautomobil zove se Concept_One.

Nakon kratkog uvodnog govora Mate Rimca, maknut je pokrov s novog bolida, što je dočekano oduševljenim pljeskom.Jedan od najbržih automobila na svijetu

“Što se promijenilo od Concept-Onea? Sve, radi se o potpuno novom automobilu”, rekao je Rimac na predstavljanju.

O kakvom automobilu se radi ponešto govore i sljedeći podaci: do brzine 300 km/h treba mu 11,8 sekundi, maksimalna brzina mu je 412 km/h, što ga stavlja u red najbržih električnih automobila na svijetu, ali i automobila uopće. Do brzine od 100 km/h treba mu 1,97 sekundi.

Zakretni moment iznosi 2,300 Nm, a kapacitet baterije je 120 kWh.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Cijeli automobil i svi njegovi dijelovi su osmišljeni i proizvedeni u Hrvatskoj.

“Uvedena je aktivna aerodinamika kod koje se stabilizatori podešavaju automatski, a postignut je i optimalni protok zraka ispod podnice (efekt Venturijeve cijevi)”, rekao je Rimac na predstavljanju automobila C_Two.

Vrata novog Rimčeva hiperautomobila su podizna (tzv. butterfly), a što se tiče prijenosa, C_Two koristi dvobrzinski mjenjač s dvije spojke na stražnjoj strani, a sprijeda je jednobrzinski mjenjač.

C_Two koristi Rimac Torque Vectoring System koji je za kontrolu prijenosa koristio i Concept_One.

Što se tiče autonomije modela C_Two, s jednim punjenjem Rimčev novi hiperautomobil može prijeći čak 650 kilometara.

Manje od 2 sekunde do 96 km/h

Radit će se o električnom hiperautomobilu koji će raspolagati snagom od nevjerojatnih 1914 konjskih snaga, a do 96 km/h ubrzavat će za 1,86 sekundi, što znači da će to biti električni automobil s najvećim ubrzanjem na svijetu.

Novi automobil stajat će 1,7 milijuna eura. Direktor prodaje Rimac Automobila rekao je da će proizvesti 150 takvih automobila i svi će biti proizvedeni u Hrvatskoj.

Dug četiri metra, visok metar i 20


C_Two dug je 4 metra i 75 centimetara, a širok gotovo dva metra (1986 mm). Visina mu iznosi nešto više od 120 centimetara, a težak je nešto manje od 2 tone (1950 kg).

Impresivan sustav autonomne vožnje

C_Two opremljen ima sustav autonomne vožnje koji koristi: ADAS, osam kamera, 1 ili 2 lidara (vrsta radara koji koristi lasersku zraku za nadzor), šest radara i 12 ultrasoničnih senzora.