Home Društvo VIDEO: Naš glumac osmislio i izradio krunicu od međugorskog kamena, a sad...

VIDEO: Naš glumac osmislio i izradio krunicu od međugorskog kamena, a sad ga prozivaju zbog visoke cijene

SHARE

Glumac je u velikom intervjuu progovorio o novom kreativnom izazovu koji je pronašao

Glumac Robert Kurbaša svoju vjeru nikada nije skrivao. Rado obilazi marijanska svetišta, a krunica je za njega poziv na duhovnost. Sa splitskim umjetnikom zato je nedavno osmislio i izradio Isusovu i Gospinu krunicu.No vrlo brzo bio je prozvan. “Ja ne mogu reći da sam imao nekakve velike padove, ali intuitivno, od malih nogu sam u vjeri i u duhovnosti”, priča Kurbaša.

Rado obilazi marijanska svetišta. Nedavno je, posjetivši Međugorje, tako pronašao novi kreativni izazov – krunice napravljene od međugorskog kamena. Isusovu i Gospinu krunicu izradio je u suradnji sa splitskim umjetnikom Feđom Aronom Bučićem. “Pa to je sredstvo komunikacije između vjernika i Boga, jedno intimno sredstvo komunikacije kojim se čovjek obraća Bogu”, dodaje glumac.

Robert Kurbaša, krunica (FOTO: PIXSELL)

No njegove krunice našle su se na meti kritika zbog visoke cijene. Kurbaša, pak, napominje da je riječ o limitiranoj ediciji izrađenoj od posebnih materijala – srebra, cirkona, crvenog granata, himalajskog safira, lapis lazulija, maslinova drveta i kamena s Brda ukazanja. “Zapravo cilj i namjena ovakvih krunica je da uistinu budu jedno vrijedno obiteljsko naslijeđe. Da ide iz generacije u generaciju i ostane trajna uspomena, obiteljska”.

Robert Kurbaša sa suprugom Kristinom (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

No dotad, pred njim je kandidatura za ravnatelja dramskog kazališta Gavella. Doduše, članovi ansambla ovog kazališta potpisali su peticiju protiv njegove kandidature. Kažu da se ne slažu s njegovim programom. On se pak ne želi medijski razračunavati, već poručuje da je oduvijek bio velik borac: “Nekad treba ići, neću reći glavom kroz zid, ali pokušati se nametnuti sa svojom istinom koja u mom slučaju mislim da je univerzalna”.

Trenutačno radi na predstavi o hrvatskom emigrantu Zvonku Bušiću, koju režira i u njoj glumi. Scenu dijeli s Anom Vilenicom. Nakon premijere ovog petka očekuje i pohvale i kritike. Ali upravo u tome, kaže, i jest čar. “Bit će kontroverzi, ja uopće ne sumnjam u to, ali mi baziramo našu predstavu na činjenicama, koga zanimaju, koga zanima istina, tko je otvorenog uma i srca – dobrodošao je”, zaključuje Kurbaša.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com