Home Nekategorizirano Stiže li IKEA u BiH?

Stiže li IKEA u BiH?

SHARE

“Za sada ne postoji plan da robna kuća IKEA bude otvorena u Bosni i Hercegovini, ali to ne znači da nismo zainteresirani za tu zemlju, kao i druge susjedne zemlje poput Makedonije i Crne Gore”, izjavio je za Anadoliju direktor švedske tvrtke IKEA za nekretnine i razvoj u jugoistočnoj Europi Vladislav Lalić.

On je objasnio da je regionalni ured u Beogradu, koja je zadužena za Srbiju, Sloveniju, Rumunjsku i Hrvatsku radila analize za Bosnu i Hercegovinu i da im je sada fokus na ove četiri zemlje, a u nekoj bližoj budućnosti će moći nešto više reći na temu otvaranja robne kuće u BiH.

“Mi kada ulazimo na jedno tržište radimo dosta kompleksnu demografsku, ekonomsku, makroekonomsku analizu, uzimamo dosta parametara u obzir i na bazi toga donosimo odluku. Obzirom da i organizacijski imamo puno posla u vezi s otvaranjem kuća u ovom dijelu Europe, moramo to raditi na dobar način. To ne znači da mi nismo zainteresirani za Bosnu i Hercegovinu, kao i druge susjedske zemlje poput Makedonije, Crne Gore i tako dalje, ali još uvijek nisu ispunjeni uvjeti da bismo mogli nešto konkretnije reći”, naveo je.

Prema njegovim riječima, u zemljama jugoistočne Europe prisutnost tvrtke IKEA je jako važna, jer kada jedna robna kuća dođe u regiju poboljšavaju se šanse da ona dođe i u susjedne zemlje.

Lalić je ukazao i na činjenicu da se mijenjaju navike potrošača i da sve veći broj potrošača kupuje preko interneta.

Upitan znači li to da bi proizvodi tvrtke IKEA mogli biti dostupni putem interneta i u Bosni i Hercegovini, ali i drugim zemljama u kojima još nema robne kuće, Lalić za AA kaže da se ta mogućnost razmatra.

IKEA ima robnu kuću u Zagrebu i Bukureštu, u Beogradu je otvorena prošle godine, dok se očekuje otvaranje u Ljubljani.