Home Politika Vlada Republike Hrvatske će otpisati dugove ugroženim kategorijama građana

Vlada Republike Hrvatske će otpisati dugove ugroženim kategorijama građana

SHARE

Na početku sjednice Vlade Republike Hrvatske premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualne događaje. Na počeku je čestitao Dan žena svim kolegicama, suradnicama i svim ženama u Hrvatskoj.

“Nadam se da ćemo i našim politikama doprinijeti za što kvalitetniji i ravnopravniji položaj žena u Hrvatskoj. S obzirom da je to vrlo angažirana tema u Saboru, pri kraju je procedura za upućivanja na Vladu tzv. Istanbulske konvencije. Vjerujem da ćemo idući tjedan ili za dva tjedna konvenciju imati na Vladi i poslati je u ratifikaciju u Saboru. Najvažnije je da se koncentriramo na bit, a to je zaštita od nasilja. Mnogi na tome žele skupljati poene: SDP je to mogao učiniti dok je bio na vlasti, a sada su veliki kritičari.Treba pronaći najbolje riješenje i mehanizmima koji postoje u toj Konvenciji podignuti ravnopravnost i zaštitu žena”, istaknuo je Plenković.

Tri smjera za rješavanje problema blokiranih

Osvrnuo se i na problematiku blokiranih građana i ovrha.

“Dali smo naznake u kojem pravcu ćemo ići: dakle, radimo na tri smjera i mjere koje ćemo poduzeti trebale bi omogućiti da država otpiše dugove onim ugroženim kategorijama građana. Drugi je da stvorimo povoljno zakonsko okruženje da bi i privatnici otpisali dugove koje ne uspijevaju naplatiti od građana. Treći je kako unaprijediti i ubrzati provedbu stečaja potrošača za pojedine kategorije blokiranih građana. prema procjenama tako bi znatno smanjili broj blokiranih građana koji je sada preko 300 tisuća. Očekujem da u sljedećih nekoliko tjedana Vlada pripremi zakonske promjene i uputi ih u Sabor kako bi pomogli onima koji su najugroženiji”, pojasnio je premijer.

Izvor: Dnevnik.hr