Home Društvo Istraga bez tragova: Četiri godine od ubojstva Joze Kafadara

Istraga bez tragova: Četiri godine od ubojstva Joze Kafadara

SHARE
Za nepuna dva mjeseca navršit će se četiri godine od ubojstva poznatog viteškog gospodarstvenika Joze Kafadara, koji je usmrćen hicima iz vatrenog oružja iz zasjede na obiteljskom imanju u mjestu Šušanj kod Zenice.

Obitelj Kafadar ogorčena je činjenicom da istraga tapka u mjestu i da ni nakon četiri godine nema nikakvog traga koji bi policiju doveo do počinitelja svirepog zločina.

Dragan Kafadar, sin ubijenog Joze i vlasnik obiteljske firme “Ovnak”, kaže da ga već šest mjeseci nitko nije kontaktirao iz policije, kako iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, koje je preuzelo slučaj, tako ni iz Srednjobosanske županije, prenosi Pogled.ba

”Smatram da sve ovo nije uredu i da ovakva istraga nikad ne bi smjela pasti u zaborav”, kaže Dragan.

Udruženje gospodarstvenika općine Vitez ponudilo je nakon ubojstva nagradu od 50.000 KM za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do počinitelja, koju su prošle godine poduplali pa sada nude 100.000 KM.

Anto Rajković, predsjednik Udruge, otkrio je da, osim nekoliko lažnih informacija, nije bilo dojava koje bi odvele policiju na pravi trag.

”Bilo je nekoliko poziva koji policiju nisu doveli na pravi trag niti su bili dovoljni da isplatimo nagradu. U posljednje vrijeme više nitko i ne zove”, rekao je Rajković.