Home Crna kronika Sestra ubijene: Davio ju je pred kćeri, uperio joj pištolj u čelo

Sestra ubijene: Davio ju je pred kćeri, uperio joj pištolj u čelo

SHARE
Sestra ubijene Hrvatice uvjerena je da je njen suprug planirao ubojstvo. Uvjerena je da bi jednako tragično skončala i da su ostali u Hrvatskoj jer ju je i ranije zlostavljao

– Ubio sam svoju ženu – rekao je Dragan K. policajcima koji su pozvonili na vrata stana njegove supruge u zgradi nasuprot općine u Bad Schallerbachu, piše 24sata.hr.

Sarajka K. očajnički je pokušala dozvati pomoć dok ju je suprug ubadao kuhinjskim nožem.

Uspjela je pozvati broj Elene V., supruge svog poslodavca Dragana, vlasnika hotela Valentino u kojem je radila nepunih godinu dana. U međuvremenu su na vrata stana pozvonili policajci i vrata im je otvorio ubojica.

Par se bio razvodio i postupak je bio u tijeku pred sudom u Ivanić Gradu, a razvod je zatražio upravo on. Njihovo dvoje djece od 13 i 18 godina sada su ostali i bez majke koja je prije godinu dana otišla raditi u Austriju.

“On bi nju ubio i u Hrvatskoj”– Ja ću u petak u tri sata ići na policiju i reći kako je on zlostavljao moju sestru još u Hrvatskoj. Davio ju je pred kćeri, što su one i prijavile policiji. Bio joj je i uperio pištolj u čelo. Moja sestra je teško živjela. Nas je istjerao iz njihove kućeSigurna sam da je on ovo planirao jer nitko nije znao da će doći. Točno je da nisam htjela da dođe u moju kućuOn bi nju ubio i u Hrvatskoj. Ali kad se ta tragedija već dogodila, dobro je što će mu se suditi u Austriji jer su ovdje zakoni malo drugačiji – rekla je za Jutarnji list sestra ubijene Sare K., koja živi u Grieskirchenu, koji je oko sedam kilometara udaljen od mjesta gdje je oko godinu dana živjela njezina okrutno ubijena sestra.

“U 25 godina nisam imao boljeg radnika”

– Reći ću vam samo da u 25 godina, koliko u ovom malom mjestu živim i radim, nisam imao boljeg radnika. Ona je došla sa sestrom i pitala za posao i ostavila podatke. Kad se ukazala potreba za pomoćnom radnicom u kuhinji, pozvao sam je i ni jednog trenutka nisam požalio što sam je zaposlio. Radila je u kuhinji, spremala sobe, pomagala mojoj supruzi oko pripreme doručka. Mi smo bili kao jedna obitelj –  Dragan Valentić, vlasnik hotela Valentino u kojem je radila Sara K.

– U nedjelju popodne svi smo bili na ručku jer je moj sin slavio 16. rođendan, a ona je nakon toga ostala raditi do 22 sata. Kad je završila s poslom, krenula je kući. On je prišao iza leđa i zazvao je: ‘Sara! Sara!’. Pitala ga je: ‘Otkud ti?’. Rekao je da je doveo neko dijeteOstala je sama s njim i najvjerojatnije ga je pustila u stan i izbila je nakon toga svađa – prepričao je.