Home Društvo U Hercegovinu stiže proljeće, za vikend do 19 stupnjeva

U Hercegovinu stiže proljeće, za vikend do 19 stupnjeva

SHARE
Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda za vikend nas očekuju prave proljetne temperature, dok će sljedeći tjedan obilježiti nestabilno vrijeme praćeno kišom.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 8 i 15 stupnjeva.

“Za vikend će u BiH prevladavati promjenjivo vrijeme. U jutarnjim i popodnevnim satima bit će više sunčanih intervala, dok će u drugim dijelovima dana padati kiša koja će biti intenzivnija u centralnim i sjevernim krajevima Bosne”, rekao je za Klix.ba metorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Dženan Zulum.

Jutarnje temperature će se kretati od minus 1 do 4, dok će maksimalna dnevna temperatura u Bosni iznositi 16, a u Hercegovini čak 19 stupnjeva.

Prema trenutnim sinoptičkim kartama, u našoj zemlji se sljedećeg tjedna očekuje nestabilno vrijeme s kišom.

“Prevladavat će promjenjivo i nestabilno vrijeme s kišom. Česte izmjene suhih i kišnih perioda zadržat će se do kraja tjedna. S obzirom na to da nam je stiglo toplije vrijeme snježnih padalina za sada neće biti”, rekao je Zulum.