Home Zanimljivosti NEĆE VAM SE SVIDJETI: Vakula objavio što nas čeka za vikend i...

NEĆE VAM SE SVIDJETI: Vakula objavio što nas čeka za vikend i idući tjedan

SHARE

U NASTAVKU ovog tjedna i tijekom sljedećega bit će relativno toplo, osobito od vikenda uz južinu te povremenu kišu, češću i obilniju u južnijim kopnenim krajevima, posebice na Jadranu.

Bit će i relativno vjetrovito, uz često umjeren, gdjekad i jak jugozapadnjak, na Jadranu većinom jugo, u nedjelju ponegdje i olujno. Prije svega toga, unatoč daljnjem topljenju snijega i porastu vodostaja, petak će mnogima djelovati gotovo idilično, najavljuje meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

 

Vikend i početak novoga tjedna – promjenljivo, relativno toplo i vjetrovito

Za vikend i početkom novoga tjedna još toplije, ali i promjenljivije, na Jadranu uz čestu kišu, najprije na sjevernom dijelu, zatim i na južnom. Ponegdje su mogući i obilniji pljuskovi, a ako oni i izostanu – umjereno i jako jugo zasigurno neće! Dapače, mjestimice će biti i olujno, osobito u nedjelju. Prema sredini tjedna i dalje promjenljivo, ali manje vjetrovito.

I na kopnu će do ponedjeljka biti umjerenog i jakog vjetra, većinom južnog i jugozapadnog, i pritom promjenljivo, uz češću kišu u područjima blizu mora, dok će više sunčanog vremena biti u sjevernijim krajevima. Bit će iznadprosječno toplo, sasvim suprotno od onoga u prvim danima ožujka, koji još jednom dokazuje kako u njemu može biti velika razlika od najniže do najviše temperature zraka.