Home Kultura Večernjakova domovnica 2018: Večernji list objavio tko zasad dobiva najviše glasova ali...

Večernjakova domovnica 2018: Večernji list objavio tko zasad dobiva najviše glasova ali i što čitatelji još šalju uz kupone

SHARE

Večernji list je u svom izdanju od srijede (07. ožujka) objavio promjene koje je donijelo prošlotjedno glasovanje čitatelja Večernjeg lista u izboru najpopularnijih Hrvata izvan domovine za nagradu Večernjakova domovnica 2018.

Kako piše, dosta je promjena u redoslijedu kod većine kategorija izbora. U kategoriji sport najviše glasova zasad imaju nogometaš Eintrachta iz Frankfurta Ante Rebić i rukometaš TS Melsungen Marino Marić. Iza njih je novo pojačanje Schalkea iz Gelsenkirchena Marko Pjaca te MMA borac iz Düsseldorfa Roberto Soldić. Ulazak u finalni mogu još osigurati i taekwondo sportašica Ena Ćorić iz Münchena i bodi bilderica Marina Crnjak iz Koblenza.

Sportaši, glazbenici, showbiz…

U kategoriji najpopularnijih amaterskih sportskih momčadi u vodstvu je zasad Croatia Karlsruhe koja ima neznatno veći broj glasova od Croatie Berlin i Croatie Frankfurt.

Iza njih po broju glasova čitatelja Večernjaka slijede košarkaši Croatia Hawks iz Stuttgarta te nogometaši Croatia Züerich.

Neznatno manje glasova iza Hawksa i Croatie (ZH) ima KSD Hajduk Nürnberg i Croatia Reutlingen.

U kategoriji glazbe, „najpopularniji glazbenik-glazbenica / pjevač-pjevačica“, najviše glasova zasad ima Tonja Čuić iz Karlsruhea.

Kod ove kandidatkinje zamjetno je kako najveći broj navijača Croatie Karlsruhe, koji glasuju za Croatiju, kao drugu kandidatkinju zaokružuju Tonju Čuić.

vd 070318Na drugom mjestu je Nikolina Pinko-Behrends, sopranistica iz Bern dok je Danijela Škegro, pjevačica iz Münchena na trećem mjestu. Izglede za prolaz u finalni izbor zadržali su još članovi Muške klape Croatia München i Damjan Vranjković, glazbenik iz Singena.

U kategoriji glume uvjerljivo prvo mjesto drže Ante Luburić, glumac iz Solingena i Valentina Pahde, glumica iz Münchena. Treće mjesto po broju čitatelja ima Zlatko Burić, glumac iz Danske.

U kategoriji showbiza podjednak broj glasova zasad ima čak četvero kandidata: Iva Batistić, street photografy iz Frankfurta, Ana Cvijetić, make-up arstistica i blogerica iz Saint Gallena, te dva manekena: Ivan Boljat iz Berlina i Robert Pavlović iz Kölna. Iza njih s malim zaostatkom glasova je Valerija Šestić, manekenka iz Berna. Kod Valerije Šestić, jednako kao i kod Croatije Zürich, zamjetno je kako njihovi glasovi uglavnom dolaze samo od čitatelja Večernjaka iz Švicarske, a kojih je manje nego onih iz Njemačke. Događaj i pothvat godine U kategoriji najznačajniji događaj godine, najviše glasova zasad imaju treće Hrvatske svjetske igre koje su održane u Zagrebu. Drugo mjesto u toj kategoriji drži predstava Ero s onoga svita iz Wuppertala dok su na trećem i četvrtom mjestu, s podjednakim brojem glasova, dva crkvena događaja.

To su Smotra crkvenih zborova i zajednica iz Njemačkoj te izgradnja dviju crkava u Africi, čiji investitor je Hrvatska katolič- ka misija Solothurn iz Švicarske.

Kod najuspješnijih hrvatskih udruga podjednak broj glasova zasad ima Hrvatska kulturna zajednica Calw i Udruga hrvatskih studenata iz Münchena.

Iza njih s malim zaostatkom glasova je Kulturno-umjetničko društvo Kraljica Katarina iz Gelsenkirchena te Hrvatski centar iz Beča.

U kategoriji medijska osoba/pothvat godine uvjerljivo vodstvo zasad drži Vinko Sabljo, organizator Hrvatskih svjetskih igara prošle godine u Zagrebu te Robert Kovač, pomoćni trener Eintrachta Frankfurt koji je uhvatio lopova nakon što je ukrao novce starijoj osobi.

Na trećem mjestu koje vodi u završni izbor je kardiolog dr. Ivo Martinović iz Marburga. Izbor 24. ožujka Stiže sve veći broj glasačkih kupona kako se bliži dan Večernjakova izbora.

A taj izbor je ove godine u subotu, 24. ožujka u poznatoj kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu kod Frankfurta.

Uz povećanje broja glasova raste i neizvjesnost tko će od nominiranih kandidata zauzeti prva tri (najviše pet) mjesta te tako steći pravo na pozivnicu za finalnu večer sa gala večerom za sve sudionike i goste izbora. Kako Večernjakovi čitatelji ne bi zaboravili, ističemo kako svi glasački kuponi ulaze u bubanj iz kojeg će na pozornici u Bad Homburgu biti javno izvučeni dobitnici vrijednih nagrada sponzora izbora. Glavne nagrade su sedmodnevni i vikend odmori u hotelima na hrvatskoj strani Jadrana.

Uz kupon i rakija….

Večernji list je objavio još jednu zanimljivost. Na  adresu njihova predstavništva u Dreieichu nedaleko od Frankfurta na Majni u pismima s kuponima stižu različiti predmeti, koje prije toga njemačka pošta šalje na detaljan pregled. Uz uobičajeno slanje glasačkih kupona sa svojim vizitkartama i flayerima događanja, čitatelji Večernjaka su domišljati pa tako šalju i svoje različite proizvode, čija mala pakiranja stanu u pisma s kuponima. Uz već ranije dobivena mini pakiranja meda, limuna,.. Večernjakov čitatelj Zlatan Ramić iz Rotterdama bio je orginalan pa  je poslao mini pakiranje svoje rakije.  On redovito šalje kupone na kojima glasa za nogometaša Marka Pjacu, pijanisticu Tonju Čuić, glumca Antu Luburića, manekena Roberta Pavlovića, Hrvatski centar iz Beča te Roberta Kovača…