Home Crna kronika Nisu ga mogli spasiti: Petogodišnji dječak upao u rijeku i poginuo

Nisu ga mogli spasiti: Petogodišnji dječak upao u rijeku i poginuo

SHARE

Iz Policijske uprave Užice potvrdili su da je petogodišnji dječak, koji je danas oko podneva upao u rijeku Rzav u Arilju, pronađen, ali da je nakon pokušaja reanimacije morala biti konstatovana smrt, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nesreća se dogodila oko podneva, kada je dijete pod nepoznatim okolnostima upalo u rijeku u centru grada. Odmah po saznanju za nesretni događaj timovi za spašavanje su krenuli u potragu za dječakom, čije tijelo su pronašli nešto iza 14 sati.

”Oko podneva smo dobili dojavu da je dijete upalo u vodu. Na lice mjesta izašli smo sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spašavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju. Pošto je rijeka nabujala i postojala je mogućnost da je tijelo odnijeto velikom brzinom, već smo u Požegi počeli sa pretragom. Također smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spašavanje na vodi je pronašao tijelo dječaka, na tom mjestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25 sati“, kazao je za srbijanske medije Saša Cicvarić, načelnik štaba za vanredne situacije Užice.