Home Nekategorizirano “RAČUNAJTE NA NAS” Balašević u Splitu odbio pjevati komunističku pjesmu koja ga...

“RAČUNAJTE NA NAS” Balašević u Splitu odbio pjevati komunističku pjesmu koja ga je proslavila

SHARE

Đorđe Balašević sinoć je u Splitu imao jedan od najvećih koncerata u posljednjih nekoliko godina. Iako u Split dolazi svake tri godine, Spaladium Arena bila je krcata.

Čak i oni koji redovno obilaze Balaševićeve koncerte sinoć su bili iznenađeni repertoarom, a produkcija koju Balašević ima na “Baronovom balu” nadmašila je sve ono što su njegovi fanovi viđali posljednjih četrdeset godina otkako je na sceni.

Balašević je u Splitu svirao četiri sata, ali je publika bila neumorna. Kao i uvijek Balašević je pričao s publikom te prvi put progovorio o osjetljivim temama i mitovima koji kruže oko njegovog imena i prezimena i njegovih stavova o ratu na području bivše Juge.

Iako nikad ne pjeva tu pjesmu, nekolicina fanova u Splitu je sinoć tražila od Balaševića da zapjeva “Računajte na nas”, pjesmu posvećenu Josipu Brozu Titu, koju je napisao krajem sedamdesetih godina. Balašević je izričito odbio pjevati pjesmu, piše Index.

“Djeco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svjetskog sporta. Takve stvari vas trebaju veseliti, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar. Meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država”, rekao je Balašević na iznenađenje mnogih.

Dnevnik.ba