Home Crna kronika Ubojstvo u Splitu: Nož je oprao prijatelj i odbacio ga u grmlje…

Ubojstvo u Splitu: Nož je oprao prijatelj i odbacio ga u grmlje…

SHARE

U nastavku suđenja Karlu Gustavu Krivecu (19), koji je optužen za ubojstvo Gorana Vidića (18) u studenom 2016. godine na splitskoj Zapadnoj obali, svjedočilo je šestero svjedoka, među kojima i policajac koji je govorio o pronalasku odbačenog švicarskog nožića kojim je počinjeno ubojstvo.

foto: 24sata/24sataKarl Gustav Krivec

 

Karla Gustava Kriveca tereti se da je 19. studenog 2016. oko 20.45 sati na poziv prijatelja došao pred hotel u izgradnji te tijekom svađe i tučnjave Gorana Vidića ubo nožem u prsa. Pritom je Vidiću oštećeno i srce, od čega je i preminuo.

Ubijeni Goran Vidić

Drugookrivljeni Leonard Šandrić (19) optužen je da je uzeo nož kojim je Krivec ubio Vidića, oprao ga da bi prikrio tragove krvi i odbacio ga u grmlje te na taj način pokušao spriječiti otkrivanje počinitelja.  Krivec se tijekom postupka brani da je Vidića ubo nožem u lijevu stranu prsa u nužnoj obrani nakon što je napadnut dok je sa strane promatrao tučnjavu u koju nije bio upleten.

Ostali ispitani svjedoci, piše Slobodna Dalmacija, su maloljetnici, od kojih neki imaju 15 godina te su vidjeli što se dogodilo. Dio njih se ne slaže u tvrdnji koja je strana potaknula svađu i sukob.

Suđenje će se nastaviti u svibnju kada će pred Županijskim sudom u Splitu svjedočiti  patolog, psihijatar, psiholog i defektolog.