Home Crna kronika STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA KOD IMOTSKOG Smrtno stradao jedan vozač, drugome se pruža...

STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA KOD IMOTSKOG Smrtno stradao jedan vozač, drugome se pruža liječnička pomoć

SHARE

Oko 16 sati na državnoj cesti u mjestu Katići na području Imotskog dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila. Jedna osoba je preminula na putu do splitske bolnice, a jednoj se osobi pruža liječnička pomoć, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Doznajemo da je preminula starija muška osoba, a da je ozlijeđen vozač drugog automobila, mlađi muškarac. Drugih sudionika prometne nesreće nije bilo. Oba automobila su imotskih registarskih oznaka.

Kako doznajemo od zapovjednika DVD-a Lovreć, Frana Jelića, na mjesto nesreće izašlo je 12 vatrogasaca s tri vozila. Dojava je stigla u 15:51, a na mjestu sudara vatrogaci su stigli za 12 minuta. Oni su uz pomoć hidrauličnog alata oslobodili unesrećenog iz smrskanog automobila i omogućili osoblju Hitne medicinske pomoći da ga imobilizira.

– Napravili smo sve što je mogli, nažalost, stariji muškarac podlegao je ozlijedama na putu prema splitskoj bolnici. Ovo je samo još jedan primjer kako osobito za vrijeme kiše i loših vremenskih uvjeta treba biti dodatno oprezan. Cesta nikada ne prašta, a to se vidi iz današnjeg tragičnog događaja – kazao nam je zapovjednik Jelić.

Na mjestu nesreće obavlja se očevid, a promet se odvija obilazno, cestom od Studenaca prema Prološcu.