Home Šport FOTO: Vožnja biciklom sve popularniji vid rekreacije u Ljubuškom

FOTO: Vožnja biciklom sve popularniji vid rekreacije u Ljubuškom

SHARE

S dolaskom proljetnih mjeseci, jača želja za boravkom na otvorenom, ali i za poboljšanjem tjelesne kondicije. Idealna rekreacija, koja zasigurno ima najdjelotvornije rezultate je – bicikliranje. Zabavna je to i svima dostupna aktivnost, a njezine čari prepoznala je i skupina biciklističkih entuzijasta iz Ljubuškog, osnovavši 2012. godine svoj klub.

Kako smo saznali od Josipa Ramljaka, jednog od utemeljitelja ovog kluba, danas broje oko 50 članova. Najmlađi član ima 5, a najstariji 60 godina. Očekivano, veći je broj muškaraca, no i žene ne zanemaruju važnost i prednosti pedaliranja.

 

Dobra suradnja

Zadovoljan je, kaže, cjelokupnom situacijom u klubu.

„Od osnutka kluba, imamo samo pozitivne komentare od strane javnosti, a osobito smo ponosni na suradnju s klubovima iz susjednih mjesta i šire“, rekao je Ramljak za Dnevni list.

Osvrnuo se na brojne rekreativne ture i natjecanja, zahvaljujući čemu je rad ovog kluba prezentiran i izvan mjesta u kojem djeluju.

„Teško je nabrojati gdje nas je sve put odveo, od vožnje po hrvatskim otocima do osvajanja planinskih masiva. O svim tim turama redovito obavještavamo na službenoj Facebook stranici BK Ljubuški, kako bi naši članovi, ali i cjelokupna javnost bila upućena u ono što radimo“, istaknuo je Ramljak.

Razgovarali smo i o nedavnoj humanitarnoj biciklijadi u Mokronogu u Sloveniji, održanoj za djecu slabijeg imovinskog stanja.

 

Humanitarno djelovanje

„Nakon uspostavljanja kontakta s tamošnjim klubom Dolenjska Balanca i sudjelovanja njihovih članova na našoj biciklijadi, odlučili smo i mi posjetiti njihov kraj i odazvati se humanom događaju. Domaćini su za nas organizirali đir po okolici Mokronoga. Pripremili su, također, i okrijepne stanice, a pri usponu na vrh Nebesa imali smo dojam da smo stvarno blizu „odlaska na nebo“ u fizičkom smislu“, prepričao je dio dojmova naš sugovornik.

U svibnju ih, kazao je, očekuje tradicionalna biciklijada, a u lipnju biciklističko hodočašće u čast sv. Ante. Riječ je o manifestaciji koja svake godine okuplja preko 200 biciklista iz Hercegovine i Dalmacije.

„Uz promociju zdravog načina života, svake godine nastojimo promovirati jedan biser ljubuškog kraja. Vidno je kako je zanimanje za biciklijadu iz godine u godinu sve veće, što nas jako veseli“, poručio je Ramljak.

U klub se može učlaniti svatko, a uvjeti su – volja za bicikliranjem.

Cijena godišnje članarine za punoljetne (zaposlene) osobe iznosi 30 KM, dok je za nezaposlene, djecu i žene članarina besplatna.