Home Šport Odbijena žalba Rukometnog saveza BiH, Nuić je morao biti upisan

Odbijena žalba Rukometnog saveza BiH, Nuić je morao biti upisan

SHARE

albeni sud odbio je žalbu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na odluku Evropske rukometne federacije (EHF) kojom je BiH ostala bez plasmana u baraž na Svjetsko prvenstvo jer je meč registrovan rezultatom 10:0 u korist reprezentacije Švicarske.

Rukometni savez BiH ima 21 dan za ponovnu žalbu Arbitražnom sudu EHF-a.

Evropska rukometna federacija je 16. februara objavila odluku povodom protesta Rukometnog saveza Švicarske. Tom odlukom BiH je ostala bez plasmana u baraž na Svjetsko prvenstvo jer je meč registrovan rezultatom 10:0 u korist reprezentacije Švicarske.

Podsjetimo, problem je nastao onog trenutka kada se bh. reprezentativac Tomislav Nuić upisao u listu strijelaca. Zapisničar je ustanovio da Nuića nema na glavnom spisku igrača koji je upisao delegat susreta, Slovenac Darko Repenšek. Za posljedicu, Nuić je dobio crveni karton i automatsko isključenje sa susreta.

U cijeli slučaj su se odmah uključili predstavnici Rukometnog saveza BiH i ustanovljeno je da je do greške došlo na tehničkom sastanku prilikom upisivanja igrača u službeni zapisnik gdje je krivicom slovenačkog delegata ime Tomislava Nuića greškom izostavljeno.

Švicarci su smatrali da bi trebalo zanemariti rezultat postignut na terenu uprkos tome što predstavnici reprezentacije BiH nisu direktno krivi za bilo kakav propust, čak i nakon što je delegat priznao svoju grešku.

BiH je u Tuzli savladala Švicarsku 21:15.