Home Društvo Oni koji dijaspori žele zabraniti pravo sudjelovanja na izborima, zasigurno Hrvatskoj ne...

Oni koji dijaspori žele zabraniti pravo sudjelovanja na izborima, zasigurno Hrvatskoj ne misle dobro!

SHARE

Pojedine osobe u Hrvatskoj javnosti, Hrvatskom društvu, koje nehrvatski mediji podržavaju, zastupaju tezu kako mi Hrvati u rasijanosti, ne bi smjeli imati pravo sudjelovati na izborima u Hrvatskoj.

Svoju neutemeljenu tezu, propagiraju na upotpunosti neargumentiran način. U svakom od njihovih argumenata možemo uvidjeti jedan paradoks. Sada ću argumentirano i na temelju činjenica opovrgnuti sve njihove neutemeljene argumente.

Prva točka, na kojoj temelje svoju tezu je, da mi Hrvati izvan domovine ne smijemo sudjelovati na izborima u RH, iz razloga što ne živimo u Hrvatskoj. Zanimljiva je licemjernost koja je prisutna u toj tvrdnji. Smetaju im Hrvati dijaspore a ne smetaju im Srbi, koji su prijavljeni u Hrvatskoj još od vremena domovinskog rata, te se u Hrvatskoj pojave samo na dan izbora. Sjetimo se samo velikog broja autobusa iz Srbije na dan izbora u Hrvatskoj.

Slijedeći argument kojem se služe je, kako mi Hrvati u dijaspori nismo dovoljno informirani o situaciji u Hrvatskoj, te nismo dovoljno povezani sa njom, da bi imali pravo odlučivati o sudbini RH. Ovdje se radi o jednoj novoj laži, kao prvo, Hvala Bogu živimo u vremenima kada se svako tko želi, može informirati o onome što se događa u Hrvatskoj.

Za razliku od njih mi se ne informiramo putem Jugoslovenskih medija, već do naših informacija dolazimo putem objektivnih medija u Hrvatskoj, kojih je nažalost zaista malo. Kao drugo, itekako smo povezani sa Hrvatskom, neki su rođeni u njoj, neki imaju još osoba iz obitelji u njoj (roditelji itd…), te tako i preko njih znaju kakvo je zaista stanje u Hrvatskoj.

Frapantna je činjenica, da neki žele, da se onima koji zaista dišu za Hrvatsku i onima koji žive za nju, zabrani pravo glasanja na izborima, dok se ne protive onima, koji svakodnevno vrijeđaju osjećaje Hrvatskog naroda te ruše ustavni poredak RH (svi antihrvatski elementi zajedno). No kako živimo u demokraciji, moje je uvjerenje, da svi koji imaju Hrvatsko državljanstvo trebaju imati mogućnost sudjelovati na izborima, pa tako i antihrvati koji posjeduju Hrvatsko državljanstvo.

Još jedna u nizu njihovih fraza je, da mi Hrvati dijaspore uvijek glasamo za istu političku opciju, te nam se zato mora zabraniti pravo glasa na izborima. Opet ću naglasiti, živimo u demokraciji a ne u jednoumlju, pa tako i mi Hrvati u dijaspori imamo pravo glasati za političke opcije, koje se nama dopadaju, kao što svi građani RH imaju pravo glasati za političke platforme koje se njima dopadaju.

Uz to bih naglasio još jednu njihovu neistinitu tvrdnju, da mi Hrvati u svijetu uvijek glasamo za HDZ, referirajući se tako na posljednje parlamentarne izbore, na kojima je izabran Željko Glasnović. Još ću nešto navesti, tko je kriv SDP-u što nema svoju listu u 11. izbornoj jedinici.

Njihov najčešći argument, kojim brane svoju neobranjivu tezu, glasi, kako mi Hrvati u rasijanosti ne plaćamo porez u Hrvatskoj, te tako nemamo pravo birati svoje predstavnike u Hrvatski sabor. Kada bi se te osobe više informirale o nama Hrvatima izvan domovine, znali bi, da godišnje ulažemo veći broj novca, nego što iznosi porez u RH.

Mnogi od Hrvata u svijetu imaju i nekretnine u Hrvatskoj, što je isto veliko financijsko ulaganje. Većina od antihrvatskih elemenata to i zna (u ovom slučaju ne mislim na neupućene), ali im u njihovoj mržnji prema dijaspori ne preostaje ništa drugo, nego svoju tezu temeljiti na lažnim informacijama.

U svakoj demokratskoj državi na svijetu, svi državljani te zemlje imaju pravo glasati na izborima, samo u Hrvatskoj neki to žele promijeniti, te nas takvom vrstom zabrane žele vratiti u jednoumlje i u crno razdoblje komunističke Jugoslavije. Oni koji dijaspori žele zabraniti pravo sudjelovanja na izborima, zasigurno Hrvatskoj ne misle dobro.

Svakome mora biti jasno, da o tome ne smije biti rasprave. Raspravu trebamo preusmjeriti na temu, kako Hrvati u dijaspori i BiH zaslužuju puno više zastupnika u Hrvatskom saboru, minimalno 12 kojih su i imali za vrijeme dr. Tuđmana.