Home Društvo Stiže nam novi hladni val kakav se u posljednjih sto godina dogodilo...

Stiže nam novi hladni val kakav se u posljednjih sto godina dogodilo jednom ili dvaput

SHARE

Hrvatsku će, kao i cijelu Europu, tijekom vikenda zahvatiti val hladnoće.

Statistika pokazuje da se takav hladni val – s tako velikim prostornim obuhvatom i niskim temperaturama, a i prilično dugog trajanja u drugoj polovici ožujka događa jako rijetko – ako pogledamo u prošlost, u posljednjih stotinjak godina takva se situacija dogodila svega jednom ili dvaput, javlja Nova TV.
Ova je godina neobična jer nismo ni imali onu pretjeranu hladnoću, a sada praktički na kraju zime imamo prodor polarnog zraka kada smo se već i ponadali proljeću.
Na Jadranu će u subotu biti oborina – mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Kiša će na sjevernom Jadranu u nedjelju prestati, ali će je i dalje biti na jugu. Idućih dana bit će vjetrovito uz jaku i olujnu buru na sjevernom dijelu, a u Dalmaciji će puhati jako jugo do ponedjeljka, kada će i tu zapuhati bura.
Nakon kišnog petka, kišno vrijeme se očekuje u kopnenim krajevima Hrvatske i u subotu. Kiša će uz pad temperature prvo u gorju prijeći u susnježicu i snijeg, a zatim i u središnjim krajevima. Nedjelja će biti bez oborina, ali osjetno hladnija, a onda u ponedjeljak opet može biti snijega, piše Dnevnik.hr.