Home Politika Radončić: Po cijenu općeg rata, nema trećeg entiteta

Radončić: Po cijenu općeg rata, nema trećeg entiteta

SHARE

Dok iz drugih političkih stranaka članstvo bježi glavom bez obzira, poput Stranke demokratske akcije (SDA), u Tuzlanskom kantonu, Savez za bolju budućnost (SBB) je u spektakularnom ambijentu i pred dupke punom velikom salom tuzlanskog BKC-a u svoju obitelj primio više od 200 novih članova.

O velikom zanimanju građana Tuzle govori i činjenica da više stotina simpatizera SBB-a nije moglo ući u salu BKC-a, pa su u holu na velikom ekranu pratili događanja na skupu, prenosi Avaz.

– Dok se u drugim strankama događa obrnut proces, odnosno masovno ostaju bez svog članstva, ovaj spektakularni skup govori da je SBB najstabilniji politički faktor u državi. To je jedina politička stranka koja, bez lažne skromnosti, ima lidera, ali, što je važnije, ima članstvo, ima vas – poručio je Radončić, čiji je govor prekidan gromoglasnim aplauzima.

U svom obraćanju naveo je kako je SBB 2010. godine, kao novoformirana stranka, na izborima bio trećeplasirani. Četiri godine kasnije, SBB je bio drugoplasirani, a Radončić ističe kako SBB 2018. godine mora biti prvoplasirani ako građani žele da naša država napokon krene putevima prosperiteta i masovnih infrastrukturnih radova.

– Vidio sam danas neku izjavu gospodina Dodika. Priča o opciji trećeg entiteta. Ja mu kažem, ako dođe u Sarajevo neka u svojim koferima u Banjoj Luci ostavi ideju trećeg entiteta. Neće biti trećeg entiteta po cijenu rata na cijeloj teritoriji BiH. Mi jesmo za kompromis, mi jesmo za dogovor, mi jesmo da se razgovara sa svakim i mi znamo da razgovaramo, ali svako mora znati gdje postoje linije ispod kojih nismo silazili ni 1992., niti ćemo to raditi sad – kazao je Radončić.