Home Nekategorizirano Posušje: Od 79 maturanata i profesora, samo ih 32 uspjelo dati krv

Posušje: Od 79 maturanata i profesora, samo ih 32 uspjelo dati krv

SHARE

Učenici završnih razreda Gimnazije fra Grge Martića i Srednje strukovne škole Posušje u četvrtak 15. ožujka 2018. godine na prvoj ovogodišnjoj akciji za posuške srednjoškolce darivali su krv.

Odziv na akciju bio je vrlo dobar, ukupno 79 srednjoškolaca i profesora su se prijavili na akciju, obavili liječnički pregled, ali kao nikada do sada – veliki broj ih nije mogao darovati krv, čak njih 47 je vraćeno nakon pregleda od strane medicinskoga osoblja Službe za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a krv su darovale 32 osobe.

Crveni križ općine Posušje zahvaljuje svima koji su iskazali plemenitu namjeru da daruju krv, posebno onima koji su to i učinili, te ohrabruje sve one koji na ovoj akciji iz raznih razloga nisu darovali krv, da poštuju preporuke medicinskoga osoblja koje su im dane prilikom pregleda te pokušaju pristupiti narednoj akciji koja će, u dogovoru s nadležnom transfuziološkom službom, biti ponovno organizirana za srednjoškolce, osim redovitih za građanstvo, prenosi Posusje.net.

Zahvalnost za logističku i podršku u animaciji učenika upućena je i ravnateljima Gimnazije Fra Grge Martića Posušje prof. Anti Jukiću, odnosno Srednje strukovne škole Posušje prof. Mariju Knezoviću.

Darivatelje krvi, odnosno sve one koji su to pokušali biti na ovoj akciji, obišli su i pozdravili predsjednik Crvenoga križa Županije Zapadnohercegovačke Josip Zelenika i glavni tajnik DCK BiH Branko Leko.