Home Crna kronika Hvalio se kako zna ubiti čovjeka: Na imanju pronašli tri leša

Hvalio se kako zna ubiti čovjeka: Na imanju pronašli tri leša

SHARE

Muškarca (51) iz njemačkog Hillea policija sumnjiči da je ubio tri čovjeka. Jörg W. (51) i njegova supruga su se preselili prije nekoliko godina iz Duisburga na imanje. Bavili su se uzgojem konja.

Jörg W. je uhapšen uhićen i priznao je da je čekićem ubio muškarca (30). Porodica muškarca (30) je prijavila njegov nestanak i nakon toga ga je policija našla mrtvog na imanju Jörgovg komšije (71). Policiju je trag odveo do Jörga koji je s ubijenim bio u poslovnim odnosima.

Policija je onda shvatila da su i komšija (71) i muškarac (65), koji je radio na Jörgovom imanju, također nestali iako to niko nije prijavio. Doveli su pse koji su ubrzo pronašli dva leša na imanju uhapšenog.

Tijela su poslali na obdukciju kojom će se utvrditi kako su umrli i potvrditi ili opovrgnuti da su to nestali 71-godišnjak i 65-godišnjak. Policija sada istražuje motiv.

Jörg W. je, potvrdila je policija, bio u Legiji stranaca iz koje je otišao zbog povrede. Navodno se hvalio poznanicima da on zna kako ubiti čovjeka.

Njegova žena policiji nije sumnjiva. Ona je prijavila da joj je muž nestao. Uhapsili su ga u hotelu u mjestu Reit im Winkl u blizini austrijske granice, piše KSTA.de, prenosi 24sata.hr.