Home Društvo Sutra u BiH snijeg, susnježica i kiša

Sutra u BiH snijeg, susnježica i kiša

SHARE

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom, a u Hercegovini s kišom. Padaline neće biti obilne. Vjetar će biti slab. U Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini, veći dio dana, jugoistočnog smjera. Krajem dana u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 0, a na jugu od 4 do 8 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura,većinom, između 0 i 4, a na jugu BiH od 8 do 12 stupnjeva. U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom.

Temperatura zraka između -1 i 3 stupnjeva. Danas je u Bosni  oblačno, a u Hercegovini djelomično vedro. U Bosni je padao slab snijeg ili susnježica, a u Hercegovini je u jutarnjim satima padala kiša.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -3, Gradačac -2, Bihać, Brčko, Doboj, Jajce, Prijedor i Sanski Most 0, Ivan-sedlo i Tuzla 1, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 2, Zenica 3, Sokolac 4, Livno 9, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 13, Mostar 14, Neum i Stolac 16 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.