Home Crna kronika Drama na Krki: potraga za nestalim 16-godišnjakom za sada bez uspjeha, momak...

Drama na Krki: potraga za nestalim 16-godišnjakom za sada bez uspjeha, momak je bio neplivač, strahuje se od najgoreg; Trojicu njegovih prijatelja ih hladne je vode izvukao fratar

SHARE

Od ranih jutarnjih sati traje intenzivna potraga za 16-godišnjim mladićem F.S. iz Laškovica, ali nažalost, zasad bez rezultata, pa se sluti na najgore. Mladić je u subotu navečer završio u hladnoj vodi Visovačkog jezera nakon što se iz još nepoznatih razloga u 17:50 sati prevrnuo čamac na udaljenosti tek 20-ak metara od otočića Visovac na kojemu je poznati franjevački samostan, piše Jutarnji list.

U čamcu su bila četiri prijatelja i vršnjaka, do obale otočića uspjeli su doplivati dva mladića iz Skradina P.U. i M.Ž. te I.Š. iz susjednih Dubravica, dok se 16-godišnjaku iz Laškovice gubi svaki trag.

U spašavanju trojice mladića pomogao je jedan fratar iz samostana koji ih je spazio u vodi. Zbog pothlađenosti, trojica mladića hospitalizirana su u Općoj bolnici Šibenik te su zadržani na daljnjem liječenju i kako doznajemo, u stanju su teškog šoka.

Potraga je u subotu navečer prekinuta, a od nedjelje ujutro u njoj sudjeluju drniški i šibenski HGSS-ovci, ronioci Specijalne policije Split te pripadnici DVD-ova Skradin i Dubravice te s brodovima rendžeri Nacionalnog parka Krka. Pretražuju se obje obale nizvodno od otočića Visovac.

Kako doznajemo od mještana Skradina, sva četvorica mladića su generacijski prijatelji, a u kobnu mladenačku avanturu krenuli su ploveći na malom plastičnim čamcu od 2,5 metra na vesla, tzv. kepolom. Nestali mladić iz Laškovice, doznajemo u Skradinu bio je neplivač. Policija još nije objavila nalaze istrage o razlozima prevrtanja omalenog čamca. Neslužbeno, u jednom trenutku tri mladića našla su se na jednoj strani brodice, uslijed čega se ona prevrnula, donosi Jutarnji.

RANIJE – U subotu navečer, nešto prije 18 sati, došlo je do prevrtanja čamca u Visovačkom jezeru nadomak otočića Visovca, na kojemu se nalazi franjevački samostan. Tri osobe, a riječ je o maloljetnicima s lokalnog područja, uspjeli su doplivati do Visovca te su zbrinuti u šibenskoj bolnici.

No, sudbina četvrtog maloljetnika koji je bio u čamcu zasad je nepoznata.

U potrazi su angažirani, kako nam je kazala glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor, ronioci PU šibensko-kninske, HGSS-ovci i lokalno stanovništvo.

U tijeku je i policijski očevid kojim će se utvrditi sve okolnosti ovog nemilog događaja.

Neslužbeno doznajemo da su sva četvorica maloljetnika iz mjesta Laškovica s područja grada Skradina.