Home Crna kronika Ljubuški: 21-godišnjaku 40 mjeseci zatvora zbog nesreće i smrti suvozača

Ljubuški: 21-godišnjaku 40 mjeseci zatvora zbog nesreće i smrti suvozača

SHARE

Pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu, M. G. nepravomoćno je osuđen na 3 godine i 4 mjeseca i izrečena mu je zabrana upravljana vozilom na 1 godinu, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Podsjetimo, 21-godišnji M. G. je prošle godine pod utjecajem alkohola prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginuo njegov suvozač V. M.

Prometna nesreća dogodila se u ožujku 2017. godine u mjestu Proboj, općina Ljubuški, na magistralnoj cesti Ljubuški – Grude. Osuđeni je te večeri, s 0,96 promila alkohola u krvi, BMW-om 3, vozeći 96 km/h udario u rasvjetni stup desnom bočnom stranom vozila. Od posljedica udara suvozač u njegovom vozilu V. M. zadobio je tjelesne ozljede od kojih je preminuo dana 18. ožujka 2017. godine.

Po optužnici Županijskoga tužiteljstva u Širokom Brijegu, M. G. je stavljeno na teret da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i kretao se brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine 40 km/h. Takvim radnjama bio je svjestan da grubo i bezobzirno krši prometne propise i da uslijed toga može ugroziti javni promet te izazvati opasnost za sudionike u prometu i na to je pristao. Uslijed takve vožnje ulaskom u krivinu lijevoga smjera izgubio je kontrolu nda vozilom i prešao na lijevu kolničku traku, udario u rubnik, a potom i u rasvjetni stup, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Nakon prijema pismenoga otpravka presude Županijsko tužiteljstvo će odlučiti o ulaganju žalbe zbog odluke o kaznenopravnoj sankciji, kako u dijelu koji se na kaznu, tako i u dijelu koji se odnosi na sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom.