Home Zanimljivosti Zamatate hranu u sjajnu ili mat stranu folije? Doznajte koja je ‘prava’

Zamatate hranu u sjajnu ili mat stranu folije? Doznajte koja je ‘prava’

SHARE

Aluminijska folija odličan je “saveznik” u svakoj kuhinji.

Često se koristi prilikom pečenja, ali i kod zamrzavanja namirnica. Jedna strana folije je sjajna i ispolirana, a druga je mat.

Zamatate hranu u sjajnu ili mat stranu folije? Doznajte koja je 'prava'

Jeste li se ikada zapitali koja je “prava” strana folije, odnosno, jeste li pomislili kako je upravo sjajna strana ona “prava”?

Sjajna i mat strana folije nastaje zbog procesa proizvodnje, u zadnjoj fazi, kada dva sloja folije prolaze kroz valjak u isto vrijeme. Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna, a druga ostaje mat.

Zamatate hranu u sjajnu ili mat stranu folije? Doznajte koja je 'prava'

Što se tiče prehrane i kućanstva, nema veze na koju stranu ćete je okrenuti.

Iako neki proizvođači neljepljivih aluminijskih folija ističu da hrana polegnuta na mat stranu i omotana njome na taj način pruža maksimalnu učinkovitost.